Így üthet vissza a Fideszre a Jobbikra mért gigabüntetés

/ 2017.12.15., péntek 12:00 /

Tüntet a Jobbik ma délután öt órakor a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. A fáklyás demonstráció oka köztudott: az Állami Számvevőszék hirtelen 660 millióra büntette a pártot, ami jobban fájhat Vona Gábornak, mintha személyesen és szálanként tépkedné ki a szemöldökét Orbán Viktor.

De miért is a Fidesz-székház, ha egyszer az Állami Számvevőszék, ez a nagyon független intézmény döntött, teljesen jogszerűen, a hatályos jog alapján?

Fenti kérdést e hét közepéig az egészségesnél jóval nagyobb adag cinizmussal megáldott kormánypárti megmondók teljesen nyugodtan tehették fel. Mígnem.

Mígnem egyikük, bizonyos G. Fodor Gábor el nem szólta magát. „A Fidesz abban gondolkodik, hogy csak a választás után kelljen kifizetnie a százmilliókat a Jobbiknak”mondta a kormánypárt legbelső és –felső köreibe bejáratos polihisztor, aki egyszerre blogger, tévés megmondó, Századvég-igazgató, valamint a Habony-féle 888.hu főszerkesztője.

Mivel vitapartnerei nem aludtak, gyorsan rákérdeztek, hogy tényleg a Fidesz dönti-e el, hogy a számvevőszéki bírságot mikor kell kifizetnie egy ellenzéki pártnak, G. Fodor gyorsan hebegett valamit, hogy a rádióban hallotta, amint egy tévéműsort idéztek, hogy a Fidesz állítólag ezt akarja… Nekünk meg rögtön beugrott a mélyen hívő atyafi, aki amikor pajzán vagy megbotránkoztató élményét osztaná meg a cimboráival, rendre úgy kezdi: „Idős plébános ismerősöm mesélte, hogy gyónta neki egy fickó, hogy egyszer…”

Szóval a tüntetés helyszínválasztása rendben van, az ÁSZ-székház helyett tényleg a Fidesz-székház elé érdemes vonulni annak, aki akar. A Jobbikon kívül az LMP és a Momentum is akar, a kérdés persze csak az, mennyien lesznek. Eddig a Jobbik jól jött ki a vegzatúrából: olyan prominensei is visszatértek a párt kebelére, mint a lemondólevelét az utóbbi hetekben már szinte fogalmazni kezdő Jobbik-alelnök, Toroczkai László.

Ha viszont így is csak kétezer embert sikerül utcára vinniük, az nagyobb ütés lehet a pártnak és főként Vonának, mint négy ÁSZ-bírság és három Morvai Krisztina-nyilatkozat. 

De nem csak a Jobbik szempontjából van tétje a mai napnak. Az internetadós, vasárnapi boltzáras, olimpiás történet is mutatja: a Fideszt rá lehet bírni, hogy visszavonulót fújjon – épp ezt húzza alá G. Fodor elszólása is.

Csupán egyetlen feltétel kell ehhez mindig.

A kritikus tömeg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.