Illegálisan adja be védőoltásait a magyar csodadoktor

/ 2015.08.06., csütörtök 14:00 /
Illegálisan adja be védőoltásait a magyar csodadoktor

Akár több ezren is beadathatták maguknak azt az oltást, amely a gyártója szerint véd az érelmeszesedés ellen. Amint viszont a csütörtöki Heti Válaszból kiderül, a magyar „csodadoktor” intravénásan beadandó vérkészítményének alkalmazása illegális.

A készítménynek semmilyen engedélye nincs, senki nem tudja, mit tartalmaz: vagy koleszterint (ezt állítja a gyártó), vagy antikoleszterin-antigént (ezt az ügyészség). A szer gyártója és három vádlott társa ellen büntetőügy van folyamatban, szeptemberben várható ítélethirdetés.

Nem akármilyen vád, tiltott emberkísérlet alatt állnak – másodszor fordul elő Magyarországon, hogy emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettével vádoljanak meg valakit.

A magát orvos-biológusnak feltüntető Horváth nem végezte el az orvosi egyetemet, az ELTÉ-n diplomázott biológia-földrajz szakon, 1986-ban megszerezte a biológia tudományok doktora címet. Nem vajákos, nem kuruzsló, mindvégig az egészségügyben dolgozott, a Semmelweis Egyetem bőrgyógyászati klinikájának szerológiai laboratóriumát vezette. Annál meghökkentőbb a betegenként ötvenezer forintért kínált „földalatti” oltássorozat története.

Egy „csodadoktor” esete az őt állítólag üldöző hatóságokkal, találkozó a kormányfő főtanácsadójának szobájában, egy korábbi országos tisztifőorvos, aki maga is beoltatta magát a szerrel – részletek a Heti Válasz augusztus 6-i számában, amely a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.