valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

http://valasz.hu/itthon/ron-werber-miatt-hagyta-ott-az-lmp-t-a-part-tanacsadoja-127450

Ilyen plakátokkal támadnak Gyurcsányék

/ 2017.08.31., csütörtök 12:50 /

Használjuk ki, hogy ma van a nyár utolsó napja, mert hamarosan egy perc nyugtunk nem lesz a politikai plakátarénában. A kormány által vizionált forró őszből a Demokratikus Koalíció sem akar kimaradni, ezért felteszik az évtized kérdését: Orbán vagy Európa? Részletekkel Gyurcsány Ferenc pártelnök szolgál szombati beszédében.

A DK ellenzékiösszefogás-főtárgyalója és kampányfelelőse, Molnár Csaba a 168 Órának adott interjújában elkotyogta, pontosan milyen képi világgal tervezik megjeleníteni a mai Magyarország szerintük legégetőbb kérdését (ami, mint a felmérésekből tudjuk, biztosan nem ez). Szóval a nagy Brüsszel vagy Moszkva-rejtély variánsai:

  • stadion vs. kórház,
  • kivándorlás vs. béremelés,
  • felcsúti kisvasút vs. metró,
  • Mészáros Lőrinc vs. közös uniós ügyészség.

Türelmetlenül várjuk a plakátokat!

Az interjú persze nagyrészt az összefogás rejtelmeit pedzegeti, ami már annyira kibogozhatatlan, hogy követni sem tudjuk. A DK például azt szeretné, hogy a 106 egyéni körzetben legyen közös jelölt, de közös lista nem kell. Molnár Csaba szerint a leosztásnál nagyvonalúnak kell lenni, ő például már a körzetek 12-15 százalékával is beérné – úgy, hogy 5 százalék körüli a támogatottságuk. Emellett az is kiderül, hogy a tárgyalásokat tíz nap alatt le lehetne zárni, az ideális jelölt pedig – kapaszkodjanak! – olyan, aki győzni tud a körzetében, feddhetetlen és tisztességes.

Ha minden igaz, Gyurcsány Ferenc nem egyéni jelölt.

Csak listavezető.

A DK listáján.

Ami márpedig lesz.

Vagy nem.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.