heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Ilyen plakátokkal támadnak Gyurcsányék

/ 2017.08.31., csütörtök 12:50 /

Használjuk ki, hogy ma van a nyár utolsó napja, mert hamarosan egy perc nyugtunk nem lesz a politikai plakátarénában. A kormány által vizionált forró őszből a Demokratikus Koalíció sem akar kimaradni, ezért felteszik az évtized kérdését: Orbán vagy Európa? Részletekkel Gyurcsány Ferenc pártelnök szolgál szombati beszédében.

A DK ellenzékiösszefogás-főtárgyalója és kampányfelelőse, Molnár Csaba a 168 Órának adott interjújában elkotyogta, pontosan milyen képi világgal tervezik megjeleníteni a mai Magyarország szerintük legégetőbb kérdését (ami, mint a felmérésekből tudjuk, biztosan nem ez). Szóval a nagy Brüsszel vagy Moszkva-rejtély variánsai:

  • stadion vs. kórház,
  • kivándorlás vs. béremelés,
  • felcsúti kisvasút vs. metró,
  • Mészáros Lőrinc vs. közös uniós ügyészség.

Türelmetlenül várjuk a plakátokat!

Az interjú persze nagyrészt az összefogás rejtelmeit pedzegeti, ami már annyira kibogozhatatlan, hogy követni sem tudjuk. A DK például azt szeretné, hogy a 106 egyéni körzetben legyen közös jelölt, de közös lista nem kell. Molnár Csaba szerint a leosztásnál nagyvonalúnak kell lenni, ő például már a körzetek 12-15 százalékával is beérné – úgy, hogy 5 százalék körüli a támogatottságuk. Emellett az is kiderül, hogy a tárgyalásokat tíz nap alatt le lehetne zárni, az ideális jelölt pedig – kapaszkodjanak! – olyan, aki győzni tud a körzetében, feddhetetlen és tisztességes.

Ha minden igaz, Gyurcsány Ferenc nem egyéni jelölt.

Csak listavezető.

A DK listáján.

Ami márpedig lesz.

Vagy nem.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.