Ilyen plakátokkal támadnak Gyurcsányék

/ 2017.08.31., csütörtök 12:50 /

Használjuk ki, hogy ma van a nyár utolsó napja, mert hamarosan egy perc nyugtunk nem lesz a politikai plakátarénában. A kormány által vizionált forró őszből a Demokratikus Koalíció sem akar kimaradni, ezért felteszik az évtized kérdését: Orbán vagy Európa? Részletekkel Gyurcsány Ferenc pártelnök szolgál szombati beszédében.

A DK ellenzékiösszefogás-főtárgyalója és kampányfelelőse, Molnár Csaba a 168 Órának adott interjújában elkotyogta, pontosan milyen képi világgal tervezik megjeleníteni a mai Magyarország szerintük legégetőbb kérdését (ami, mint a felmérésekből tudjuk, biztosan nem ez). Szóval a nagy Brüsszel vagy Moszkva-rejtély variánsai:

  • stadion vs. kórház,
  • kivándorlás vs. béremelés,
  • felcsúti kisvasút vs. metró,
  • Mészáros Lőrinc vs. közös uniós ügyészség.

Türelmetlenül várjuk a plakátokat!

Az interjú persze nagyrészt az összefogás rejtelmeit pedzegeti, ami már annyira kibogozhatatlan, hogy követni sem tudjuk. A DK például azt szeretné, hogy a 106 egyéni körzetben legyen közös jelölt, de közös lista nem kell. Molnár Csaba szerint a leosztásnál nagyvonalúnak kell lenni, ő például már a körzetek 12-15 százalékával is beérné – úgy, hogy 5 százalék körüli a támogatottságuk. Emellett az is kiderül, hogy a tárgyalásokat tíz nap alatt le lehetne zárni, az ideális jelölt pedig – kapaszkodjanak! – olyan, aki győzni tud a körzetében, feddhetetlen és tisztességes.

Ha minden igaz, Gyurcsány Ferenc nem egyéni jelölt.

Csak listavezető.

A DK listáján.

Ami márpedig lesz.

Vagy nem.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.