Ilyen plakátokkal támadnak Gyurcsányék

/ 2017.08.31., csütörtök 12:50 /

Használjuk ki, hogy ma van a nyár utolsó napja, mert hamarosan egy perc nyugtunk nem lesz a politikai plakátarénában. A kormány által vizionált forró őszből a Demokratikus Koalíció sem akar kimaradni, ezért felteszik az évtized kérdését: Orbán vagy Európa? Részletekkel Gyurcsány Ferenc pártelnök szolgál szombati beszédében.

A DK ellenzékiösszefogás-főtárgyalója és kampányfelelőse, Molnár Csaba a 168 Órának adott interjújában elkotyogta, pontosan milyen képi világgal tervezik megjeleníteni a mai Magyarország szerintük legégetőbb kérdését (ami, mint a felmérésekből tudjuk, biztosan nem ez). Szóval a nagy Brüsszel vagy Moszkva-rejtély variánsai:

  • stadion vs. kórház,
  • kivándorlás vs. béremelés,
  • felcsúti kisvasút vs. metró,
  • Mészáros Lőrinc vs. közös uniós ügyészség.

Türelmetlenül várjuk a plakátokat!

Az interjú persze nagyrészt az összefogás rejtelmeit pedzegeti, ami már annyira kibogozhatatlan, hogy követni sem tudjuk. A DK például azt szeretné, hogy a 106 egyéni körzetben legyen közös jelölt, de közös lista nem kell. Molnár Csaba szerint a leosztásnál nagyvonalúnak kell lenni, ő például már a körzetek 12-15 százalékával is beérné – úgy, hogy 5 százalék körüli a támogatottságuk. Emellett az is kiderül, hogy a tárgyalásokat tíz nap alatt le lehetne zárni, az ideális jelölt pedig – kapaszkodjanak! – olyan, aki győzni tud a körzetében, feddhetetlen és tisztességes.

Ha minden igaz, Gyurcsány Ferenc nem egyéni jelölt.

Csak listavezető.

A DK listáján.

Ami márpedig lesz.

Vagy nem.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.