Giró-Szász András: A kormány nem érintett Schmitt Pál ügyében

/ 2012.03.29., csütörtök 11:36 /

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében - ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön kérdésre válaszolva a Parlamentben tartott mezőgazdasági témájú kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták.

Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

Rosta

Somogyi Marcell

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Kitálalt Hitler előkóstolója

Margot Wölk minden vegetáriánus ebéd után sírógörcsben tölt ki, hogy újabb napot élt túl a Wolfschanzéban. Utána két hétig erőszakolták a szovjetek. 96 évesen tudta elmesélni, mi történt vele.

Nekiestek Wittner Máriának az ’56-os emlékmű terve miatt

„Elképesztő”, „orbitálisan szerencsétlen elképzelés” – mondta Rainer M. János történész Wittner Mária ötletéről, miszerint az egykori Köztársaság téren kellene felépíteni 1956 központi emlékművét. Ezek szerint ma csak a pártházat védő egykori ávós „hősökre” szabad ott emlékezni.