Giró-Szász András: A kormány nem érintett Schmitt Pál ügyében

/ 2012.03.29., csütörtök 11:36 /

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében - ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön kérdésre válaszolva a Parlamentben tartott mezőgazdasági témájú kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták.

Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Rájátszás: a magyar író, ha zenélni kezd

Szívemhez szorítom címmel megjelent a Rájátszás második, könyvbe csomagolt CD-je a Magvető és a Kultúrkombinát közös kiadásában, november 25-én pedig jön élőben, az Akvárium színpadán.

Varsó 2015 = Budapest 2010? Itt a fényképes bizonyíték!

Hatalmas jajongással fogadták a széplelkek a PiS minapi lengyelországi választási győzelmét, ment az orbanizálódástól való rettegés. Ahogy ez szokott lenni, a stigmatizálás visszájára sült el, az erős demokratikus felhatalmazással rendelkező lengyel kormány bekeményített. Itt a friss bizonyíték.

Rég alázták meg így az oroszokat

A Szu-24-es vadászbombázó leszedésével Moszkva ellentmondást nem tűrő jelzést kapott Törökországtól, hogy túl messzire ment a szíriai beavatkozásban – egyelőre ez a legfontosabb következtetés, amit le kell vonnunk Türkmén-hegység légterénél történt reggeli incidensből.

A menekültek nem kellenek Amerikának. És a turisták?

Barack Obama és egyes törvényhozók szerint nemzetbiztonsági szempontból a turisták a menekülteknél is nagyobb kockázatot jelentenek. Egyre többen visszahoznák az amerikai vízumkényszert a szövetséges európai országokban. Elsőként Franciaországot és Belgiumot emlegetik.