Giró-Szász András: A kormány nem érintett Schmitt Pál ügyében

/ 2012.03.29., csütörtök 11:36 /

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében - ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön kérdésre válaszolva a Parlamentben tartott mezőgazdasági témájú kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták.

Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

Rosta

Borbás Barna

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ordító hiba az új (és a régi) tízezresen?

Lecserélik a tízezer forintost, ám a rajta már 1997 óta látható Szent István-portré változatlan marad. A bankó ráncfelvarrása alkalmat ad egy régi városi legenda tisztázására: vajon tényleg III. Béla halotti koronáját rajzolták Szent István fejére?

Orbánékat másolják a franciák és a németek?

 „A gazdaság legyen a feladataik között a legfontosabb!” – hangzott el a nagykövetek szokásos évi gyűlésén. Most kivételesen nem a magyar misszióvezetői értekezletről beszélünk, hanem a franciáról. És a németről. Nem csak a magyar kormány gondolja tehát úgy, hogy a nagykövetek elsődleges dolga hazájuk gazdaságának segítése, a gazdasági érdekek előmozdítása.

Putyin blöfföl

„Európa meg tud lenni orosz gáz nélkül, Oroszország az, aki nem engedheti meg magának, hogy beváltsa fenyegetését” - állapítja meg a szerző.