Giró-Szász András: A kormány nem érintett Schmitt Pál ügyében

/ 2012.03.29., csütörtök 11:36 /

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében - ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön kérdésre válaszolva a Parlamentben tartott mezőgazdasági témájú kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták.

Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

Rosta

Borbás Barna

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Futás az újságoshoz!

Itt az új Magyar Konyha, olyan friss, hogy medvehagymás macaronként roppan a fogunk alatt, miközben frissen kaszált rétre emlékeztető olaszrizlinget kortyolunk egy érzéki terroir közepén. Futás az újságosokhoz!

Szörényi Levente: „Úgy érzem magam, mint az Aczél-korszakban”

Nem lesz tag a Magyar Művészeti Akadémiában, s nem a kultúrpolitika miatt, sokkal inkább annak ellenére támogatja Orbán Viktort – mondja Szörényi Levente a Heti Válasz csütörtöki számában. Az Illés-frontember a múlt hétvégén Kolozsvárott állt újra egy színpadon a másik két élő Illés-taggal, ahol egyértelműen kiderült: a jövőre hetvenéves zeneszerzőben ma is benne van a rakendroll. 

Putyin, Porosenko: Béke jöhet Kelet-Ukrajnában

A kedd éjjel véget ért tárgyalássorozat eredményesnek látszik: Petro Porosenko ukrán államfő közölte, béketerve nyitott fülekre talált, jöhetnek a tűzszünetről szóló tárgyalások. Putyin is támogatja a békét, de – mint mondja – csak kívülről, hiszen Oroszország szerinte „nem része a konfliktusnak”.