Giró-Szász András: A kormány nem érintett Schmitt Pál ügyében

/ 2012.03.29., csütörtök 11:36 /

A kormány nem érintett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében - ismételte meg a korábbi álláspontot Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtökön kérdésre válaszolva a Parlamentben tartott mezőgazdasági témájú kormányszóvivői tájékoztatón.

A kormányszóvivő Orbán Viktor szerepét firtató kérdésre közölte: a miniszterelnök nem mint miniszterelnök, hanem mint pártelnök tett javaslatot az államfői poszt betöltésére, egyetértésben azokkal az országgyűlési képviselőkkel, akik Schmitt Pált erre a posztra javasolták.

Megjegyezte: a köztársasági elnöki poszt betöltésére a magyar jogszabályok értelmében az országgyűlési képviselők egyötödének jelölésével lehet javaslatot tenni.

Rosta

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ahol kormányerő lehet az euroszkeptikusokból

Érdekes összetételű kormánykoalíció alakulhat Finnországban, ahol a liberális Centrumpárt nyerte a vasárnapi parlamenti választásokat. Egyelőre az euroszkeptikus Finnek lehetnek az egyik befutók. Kérdés, hogy ez milyen hatással lenne a görög válság uniós kezelésére.

Megérkeztek Magyarországra az orosz elnenőrök

Helyszíni ellenőrzést fognak végezni azokban az általuk kijelölt magyarországi üzemekben, amelyek már korábban felkerültek az orosz hatóság által engedélyezett létesítmények listájára.

Gulyás Gergely a ⅔ elvesztéséről: „Minden rosszban van valami jó”

Az alaptörvényt nem szabad az 1989-es alkotmánnyal szembeállítani - mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés fideszes alelnöke az alaptörvény elfogadásának negyedik évfordulója alkalmából csütörtökön kezdődő nemzetközi konferenciát beharangozó sajtótájékoztatón a Parlamentben hétfőn.