Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Buda Gardens: mintha a minisztert is érdekelné az igazság

/ 2017.10.17., kedd 10:35 /
Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

A Heti Válasz legutóbbi lapszámában igazoltuk, hogy a cserkészszövetség két korábbi csúcsvezetője, Henn Péter és Tekse Balázs szocialista ingatlanpanamákat idéző módon privatizálta ki Lázár János alól a Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkét, majd adta tovább azonnal egy lakótömbfejlesztőnek. Cikkünk megjelenése után írásbeli kérdéssel fordultunk a kancelláriaminiszterhez, melyben azt tudakoltuk: tesz-e bármilyen jogi lépést, tervez-e belső vizsgálatot a Miniszterelnökségnél? Célja-e, hogy – például az eredeti állapotot helyreállíttatva – visszaszerezze a kijátszott területet?

Mostanra befutott a Miniszterelnökség válasza, mely szerint Lázár János azonnali Kehi-vizsgálatot rendelt el a témában. A kormányzat „belső ellenőrzésének” bevetése erős lépés: a hivatal a kabinet által jóváhagyott éves terv alapján dolgozik, s csak a legritkább esetben kerül nyilvánosságra, hogy a Kehi – a miniszterelnök vagy a Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítására – soron kívüli ellenőrzésbe kezd egy-egy ügyben.

Múlt héten egyébként előbb a Magyar Cserkészszövetség határolódott el közleményben az esettől, megerősítve, hogy az említett személyek 2015 vége óta semmilyen szervezeti, döntéshozói feladatot nem látnak el a szövetségben. Majd az Együtt jelezte, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz a Feneketlen-tó melletti volt ÉMI-telek eladása ügyében. Információink szerint a párt nevében Szigetvári Viktor jegyzi a nyomozóhatóságnak eljuttatott dokumentumot.

Miközben tehát kormány és ellenzéke egyaránt tett lépéseket a teljes igazság felderíttetése érdekében, már csaknem ezren csatlakoztak a privatizált területre tervezett Buda Gardens-óriáslakópark elleni online petícióhoz.

Mint megírtuk: a tiltakozást Makovecz Imréné Szabó Marianne iparművész, Entz Géza volt államtitkár, Sipos Mihály, a Muzsikás tagja, Csányi Tamás karnagy, valamint két építész, Nagy Gergely és Hegedűs Péter indította a „XI. kerület értékeinek megőrzése és az ezzel ellentétes, túldimenzionált fejlesztések megakadályozása” érdekében.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.