Ismét megnyugodhatnak a nyugdíjasok

/ 2014.10.01., szerda 17:30 /

Fotó: Getty/Europress

Valószínűleg épp a nyugdíjasok unják legjobban, hogy a mindenkori ellenzék permanens nyugdíjcsökkentéssel vádolja a mindenkori kormányt. És miért is lenne ez másként az Idősek Világnapján, amely pont egybe esik az önkormányzati választások kampányának utolsó előtti szerdájával.

De még talán ennél is jobban utálhatják, hogy az oda-vissza vádaskodás közepette valamennyi közszereplő igyekszik megnyugtatni valamennyi nyugdíjast, hogy minden nagyon rendben lesz, sőt, ha az ellenzék lesz majd a kormány, akkor még annál is jobb jöhet. A legjobb.

És mivel most is menetrendszerűen az elmúlt napok egyik ellenzéki slágertémája a feltételezett nyugdíjcsökkentés, Orbán Viktor miniszterelnök nyugtatta a kedélyeket az Idősügyi Tanács ülésén. Tehát nem kell tovább izgulni senkinek sem, mert a kormányfő a kormány legfontosabb teendői közé sorolta a nyugdíjak értékének megőrzését.

No de nem azért Gyurcsány Ferenc a jelenlegi baloldali ellenzék legizmosabb figurája, hogy ne tudna ennél sokkalta kecsegtetőbb ajánlattal előállni!

A Demokratikus Koalíció elnöke idősnapi köszöntőjében azt írja, hogy - az idős emberek - munkát nehezen találnak, de nyugdíjba sem engedik őket, másokat akaratuk ellenére kényszerítenek nyugdíjba, sokukat megfosztják megérdemelt járandóságától. Mindezekért a DK azzal köszönti a szépkorúakat, hogy „egy majdani demokratikus kormánynak vagy önkormányzatnak, ha anyagi lehetőségek híján csodát nem is tehet, szerzett jogaikat tiszteletben kell tartania és az őket ért méltánytalanságokat orvosolnia kell.”

Nagyon úgy néz ki, hogy egy újabb száznapos baloldali program rémképe ködlik itten elő.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.