Ítéletidő: Állatokat vert agyon a tojás nagyságú jég

/ 2010.06.21., hétfő 04:30 /
Ítéletidő: Állatokat vert agyon a tojás nagyságú jég

Folytatódik a rettegés: kiszámíthatatlan, hogy az ország melyik részén pattan ki egy jégesővel tarkított zivatargóc.

Miközben az ország még magához sem tért a Mezőhegyesen és Makó környékén pusztító jégvihar okozta sokkból, máris újabb településeken söpört végig az ítéletidő.

Tegnap Baranya és Pest megye volt soron: Cegléden késő este is szivattyúztak a tűzoltók, mert a felhőszakadás miatti vízmennyiséget a csatornarendszer nem tudta elvezetni, míg a Baranya megyei Szaporcán, Tésenfán és Diósviszlón háziállatok pusztultak el a kíméletlen jégverésben.

Voltak porták, ahol több állatot nem tudtak megmenteni, tyúkok pusztultak el, úgy, hogy előbb az ólt verte szét a jég - számol be a vasárnapi viharról a bama.hu.

Szaporcán volt ház, amelynek egyik szobájában bokáig ért a jég, amely előbb az ablakot törte be - számol be a megyei portál. A település polgármestere azt mondta: diónyi, sőt esetenként tyúktojásnyi jég zuhogott. A településvezető szerint a legnagyobb kár a mákültetvényeket érte, a kár a száz százalékhoz közelít. A mák mellett a gabonát, és a kukoricát is elverte a jég, bár szinte rájuk sem lehet ismerni, talán itt még megmaradhat némi termés, az árpa azonban, amit hamarosan aratni kellene, a „földön fekszik", 20-30 százalékát talán megmenthetik.

(Képünk illusztráció)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.