heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Itt a lista Mészáros Lőrinc összes érdekeltségéről – böngésszen kedvére!

/ 2018.01.17., szerda 15:00 /

Egy hete a Heti Válaszban megírtuk: tíz hónap alatt megduplázta vállalkozásai számát a felcsúti polgármester. Most online is elérhetővé tesszük a 203 cégérdekeltségből álló teljes listát. Vigyázat, ez csak pillanatfelvétel; ha nem múlik a felvásárlási láz, idén meglesz a 300 is!

Akkor elöljáróban:

1. egyáltalán nem baj, ha egy magyar ember gazdasági társaságokat alapít vagy vásárol (részben tőzsdei akciók keretében);

2. az sem baj, ha valaki úgy gyűjt forrást cégbirodalom-bővítéshez, hogy közbeszerzéseken diadalmaskodik;

3. az már nem fair, ha valaki rendre túlárazott állami tendereken, kartellgyanús körülmények között gyűjti az újabb vállalkozások bekebelezését szolgáló milliárdokat;

4. az meg egyenesen nyomasztó, ha valaki a túlárazott közbeszerzéseken nyert milliárdok sokszorosát, azaz ismeretlen eredetű tízmilliárdokat terel úgynevezett magántőkealapokba, majd ezekből a titkos zsákokból finanszírozza a további terjeszkedését;

5. e modell alkalmazása azért különösen fájdalmas, mert a régi Fidesz – nagyon helyesen – kvázi szabadságharcot folytatott az offshore-ozás, vagyis az átláthatatlan hátterű bizniszek ellen.

Mészáros Lőrinc csudálatos gazdagodásával tehát „mindösszesen” ennyi a baj: a felcsúti polgármester úgy lett meghatározó szereplő több stratégiai iparágban, hogy a kezdőlöketként használt tízmilliárd forintokat magántőkealapok biztosították – tőzsdei cégei jórészt csak kezelik ezt az „idegen” vagyont. Azt pedig, hogy egy-egy magántőkealap befektetési jegyeit ki jegyzi, a nemzeti bank hivatalból tudja, az átlagemberek számára viszont titok. Létezik tehát a felcsúti csoda – csak az első tízmilliárdok eredetét ne firtassa senki.

És akkor mindez a számok nyelvén: miként egy hete a Heti Válaszban megírtuk, Mészáros Lőrinc tíz hónap alatt megduplázta vállalkozásai számát. Ezúttal online is elérhetővé tesszük a 203 cégérdekeltségből álló teljes listát. Ha ide kattint, kedvére böngészhet!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.