Itt a lista Mészáros Lőrinc összes érdekeltségéről – böngésszen kedvére!

/ 2018.01.17., szerda 15:00 /

Egy hete a Heti Válaszban megírtuk: tíz hónap alatt megduplázta vállalkozásai számát a felcsúti polgármester. Most online is elérhetővé tesszük a 203 cégérdekeltségből álló teljes listát. Vigyázat, ez csak pillanatfelvétel; ha nem múlik a felvásárlási láz, idén meglesz a 300 is!

Akkor elöljáróban:

1. egyáltalán nem baj, ha egy magyar ember gazdasági társaságokat alapít vagy vásárol (részben tőzsdei akciók keretében);

2. az sem baj, ha valaki úgy gyűjt forrást cégbirodalom-bővítéshez, hogy közbeszerzéseken diadalmaskodik;

3. az már nem fair, ha valaki rendre túlárazott állami tendereken, kartellgyanús körülmények között gyűjti az újabb vállalkozások bekebelezését szolgáló milliárdokat;

4. az meg egyenesen nyomasztó, ha valaki a túlárazott közbeszerzéseken nyert milliárdok sokszorosát, azaz ismeretlen eredetű tízmilliárdokat terel úgynevezett magántőkealapokba, majd ezekből a titkos zsákokból finanszírozza a további terjeszkedését;

5. e modell alkalmazása azért különösen fájdalmas, mert a régi Fidesz – nagyon helyesen – kvázi szabadságharcot folytatott az offshore-ozás, vagyis az átláthatatlan hátterű bizniszek ellen.

Mészáros Lőrinc csudálatos gazdagodásával tehát „mindösszesen” ennyi a baj: a felcsúti polgármester úgy lett meghatározó szereplő több stratégiai iparágban, hogy a kezdőlöketként használt tízmilliárd forintokat magántőkealapok biztosították – tőzsdei cégei jórészt csak kezelik ezt az „idegen” vagyont. Azt pedig, hogy egy-egy magántőkealap befektetési jegyeit ki jegyzi, a nemzeti bank hivatalból tudja, az átlagemberek számára viszont titok. Létezik tehát a felcsúti csoda – csak az első tízmilliárdok eredetét ne firtassa senki.

És akkor mindez a számok nyelvén: miként egy hete a Heti Válaszban megírtuk, Mészáros Lőrinc tíz hónap alatt megduplázta vállalkozásai számát. Ezúttal online is elérhetővé tesszük a 203 cégérdekeltségből álló teljes listát. Ha ide kattint, kedvére böngészhet!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.