valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

http://valasz.hu/itthon/ezert-arulozta-le-pilhal-gyorgyot-a-magyar-nemzet-foszerkeszto-helyettese-122183

Itt a nagy Fidesz-történet!

/ 2018.04.01., vasárnap 18:00 /
Itt a nagy Fidesz-történet!

Az 1988. március 30-án alapított liberális Fideszből polgári középerő, majd hatalmi gyűjtőpárt lett. Mára legfontosabb története a migráció maradt, miközben a politikafinanszírozó üzletemberektől való megszabadulás végül nem kisebb, hanem nagyobb közpénzfalást szült.  Nagy Fidesz-történet a csütörtöki Heti Válaszban.

A március 30-án éppen harminc éve megalakult Fidesz nem pusztán a közép-európai rendszerváltó mozgalmak utolsó, még hatalomban lévő mohikánja. Az éppen zajló választási harc lőporfüstje eltakarja, de a Fidesztől számos vetélytársa tanult, még ha ezt nem szívesen vallják is be. Az LMP például nemcsak abban emlékeztet a Fidesz korai éveire, hogy elkerülné a bal-jobb skatulyákat, de – amiképpen egykor Orbán Viktor pártja az SZDSZ-szel szemben – függetlenségét is igyekszik óvni.

A Jobbik is tanulna a Fidesztől: Vona Gábor az 1998 és 2002 közötti polgári kormányzás nosztalgiáját lovagolná meg – hangsúlyozva, hogy a Fidesz elhagyta akkori eszményeit. De még a magyar politika frissen kikelt naposcsibéje, a Momentum is rezonál a rendszerváltás Fidesz-legendájára, legyen szó borostáról vagy a nemzedéki életérzésről.

Hogyan élte túl Orbán Viktor pártja a 2002–2010 közötti sivatagi átkelést? Miért kötött a Fidesz az SZDSZ-szel szövetséget 1994 elején, hogy aztán az őszi önkormányzati választásokon az MDF-fel és a KDNP-vel közösen indítson főpolgármester-jelöltet Budapesten? Miben változott meg a párt a 2014-es újrázás után?

 

 

 

 

Részletek a március 29-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon  is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.