Itt a teljes sztori: ezért csapott oda az állam a szcientológusoknak

/ 2017.10.29., vasárnap 07:00 /
Itt a teljes sztori: ezért csapott oda az állam a szcientológusoknak

A Heti Válasz története összefonódott a szcientológia fonákságait feltáró cikkeivel. Most, hogy a hatóságok végre keményen lecsaptak a szervezetre, a csütörtöki lapszámban bemutatjuk, miért érett jó ideje az összehangolt fellépés, és miért most került rá sor.

„Kokainszerű fehér porral poroztunk.” „Egy másik férfival létesítettem szexuális viszonyt, és ezt soha nem mondtam el a barátomnak.” „Minden héten eladtunk kb. fél kiló füvet kb. 3 hónapon keresztül.” „Feketén árult használt és csempészett cuccokat, és sosem adózta le a bevételét.” „Elraboltak egy férfit, aki több millióval tartozott neki. Levitték vidékre, ahol egy pincében megbilincselve fogva tartották 2-3 napon át” – az idézetek azokból a személyes iratokból származnak, amelyeket a múlt heti házkutatás alkalmával foglalt le az adatvédelmi hivatal a szcientológusoktól.

A Heti Válasz legújabb száma a sajtóban eddig megjelenteknél sokkal részletesebb háttérrel szolgál az akció eredményéről. Cikkünkben

– feltárjuk, mennyire nincs szinte egyetlen egészségügyi jogszabállyal sem összhangban a szcientológusok úgynevezett terápiája, és miért ítélték el őket kuruzslásért;

– bemutatjuk, hogyan keveredik ellentmondásba a tényekkel a szcientológusok volt elnöke;

– eláruljuk, hogyan zsarolhatók a szervezet tagjai a róluk készült aktákkal;

– megindokoljuk, hogy az állam szervei miért most léptek fel összehangolt akcióval L. Ron Hubbard követői ellen;

– és előre vetítjük, hogy egy jövő tavaszi uniós adatvédelmi jogszabály-módosítás következtében miként lehet szénné bírságolni a szervezetet.

 

Részletes háttér az október 26-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.