Itt a vége? – Kósa Lajos is bemondta

/ 2017.02.21., kedd 17:40 /

A Fidesz frakcióvezetője szerint is vissza kell vonni a pályázatot.

Hivatalosan továbbra sem tudni, mi lesz Budapest olimpiai pályázatának sorsa, miután napok óta egymásnak ellentmondó, zavarodottságot tükröző megszólalások érkeznek a kormány, a főváros és a Magyar Olimpiai Bizottság részéről. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetőjének ma délutáni nyilatkozata azonban eldönteni látszik a kérdést:

„Ebben húzni az időt nem nagyon kell, belátható időn belül ezt a döntést szükséges meghoznia a Fővárosi Közgyűlésnek”, mondta mai sajtótájékoztatóján, amikor a pályázat visszavonásáról kérdezték. Kósa kizárta az országos népszavazás lehetőségét is, amit Bánki Erik kormánypárti képviselő korábban felvetett, a Kúria jogerős határozata szerint ugyanis ilyen referendumot nem lehet tartani.

Ezzel Deutsch Tamáshoz csatlakozott, aki hosszabb Facebook-bejegyzésben írta meg véleményét a népszavazási kezdeményezés nyomán kialakult helyzetről. Deutsch úgy fogalmazott:

„A kialakult helyzetben az olimpiai pályázat továbbvitele értelmetlen. A pályázatot a lehető leghamarabb vissza kell vonni. Ez az egyetlen felelős döntés.”

Természetesen Deutsch csak a magánvéleményét mondta el, Kósa álláspontját azonban mégiscsak nehéz lenne magánvéleményként kezelni.

Hogy a helyzet kevésbé egyértelmű legyen, Borkai Zsolt, a MOB elnöke is tartott ma egy sajtótájékoztatót, ahol azt mondta, „mi leszünk a legutolsók”, akik ezt tennék, és a bizottság nem fogja kezdeményezni. Véglegeset csak a holnapi kormányülés után lehet majd tudni, vagy még akkor sem, de úgy látszik, négy nap töprengés és a népszavazási kampányba való beleállás lebegtetése után a Fidesz a biztonságosabb megoldást választja, és ejti az olimpia témáját.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.