Itt az újabb lista: 40 köztünk élő szt tiszt

/ 2011.03.09., szerda 14:26 /
Itt az újabb lista: 40 köztünk élő szt tiszt

Cáfolatra szorul az a közvélekedés, mely szerint a szigorúan titkos tisztek minap közzétett listáján jobbára elhunyt vagy napjainkban már nem tevékeny idős személy szerepel - derül ki a Heti Válasz eheti, csütörtökön utcára kerülő számából.

Lapunk a „jelenfeltárás" jegyében tüzetesen átvizsgálta a hódmezővásárhelyi Emlékpont (illetve a Boér Zoltán-Fráter Olivér-Ungváry Krisztián történésztrió) névsorát, és 40 főről kiderítette: máig - vagy a közelmúltig - meghatározó szereplői a gazdasági, kulturális, tudományos és politikai életnek.

A közismert személyiségek mellett összeállításunkban olyan egykori szt tisztek szerepelnek, mint Lovró Csaba jelenlegi ciprusi nagykövet (a Gyurcsány-időszakban a Külügyminisztérium személyzeti főnöke), Berecz Marianne, az állami tulajdonú Mehib Zrt. nemrég leköszönt felügyelőbizottsági tagja (a befolyásos MSZMP-politikus Berecz János lánya), továbbá Dömény János, aki Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a külügy „minősített iratokat felülvizsgáló" bizottságának volt tagja. Negyvenfős listánkon megtalálható továbbá John Ede, a fővárosi SZDSZ-frakcióvezetőként hírnevet szerzett John Emese apja, az a Szegedi Károly, aki több cikluson keresztül a szolnoki MSZP egyik legmeghatározóbb politikusa volt, továbbá Tamássy István, aki bal- és jobboldalra sorolt nagyvállalkozók üzleti partnereként egyaránt megtalálja számításait.

További részletek és újabb nevek a március 10-én megjelenő Heti Válaszban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.