valasz.hu/itthon/vedhetetlen-hulyesegeket-probal-vedeni-a-szabadon-ebredok-106703

http://valasz.hu/itthon/vedhetetlen-hulyesegeket-probal-vedeni-a-szabadon-ebredok-106703

Jáááj, megszólalt menekültügyben a Magyar Baloldal Legnagyobb Ígérete!

/ 2015.08.26., szerda 18:00 /
Jáááj, megszólalt menekültügyben a Magyar Baloldal Legnagyobb Ígérete!

Tudják, van az MSZP, és van ennek a pártnak egy polgármestere, akire a magyar baloldal – immár hagyományosan – lehetséges Orbán-kihívóként tekint, hisz’ annak ellenére, hogy szoci, fiatalnak és dinamikusnak látszik. A szegedi városvezető Botka Lászlóról van szó. Nos, tegnap ízelítőt adott abból, hogy mit tenne menekültügyben, ha esetleg ő lenne a magyar kormányfő. A Facebookon nyilvánult meg, hol máshol. Mi, itt a Válasz.hu-nál még hálásak is lehetnénk neki, hiszen a „miniszterelnök-jelölti” expozéja alatt a mi GYODA-kritikus cikkünket osztotta meg, azaz olvasók tömegét toloncolta hozzánk. Mégsem vagyunk hálásak neki, mert abból, hogy mi bíráljuk a gyorsan telepíthető drótakadályt, és ő ezt diadalittasan megosztja, még nem következik, hogy alkalmas lenne államférfinak. Ezt írta tegnap:

 „Ez van! Az óriási menekülthullám egész Európa számára óriási kihívás, nálunk egyetlen migráns sem akar letelepedni, csak átvonulnak az országon néhány óra alatt, kárt, veszélyt és bajt nem okoztak. Az lenne az érdekünk, hogy közös európai, nemzetközi megoldás szülessen erre a valódi problémára! A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja az ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért »dobtak ki« sok tízmilliárdot teljesen hasztalan »új vasfüggönyre«. A valódi baj az, hogy ezzel a politikával csak akadályozzák a hatékony, közös európai fellépés esélyét, pedig az lenne az igaz magyar érdek! (Ja, és addig se a botrányos, mindent lenyúló kormányzásukról szólnak a hírek. Mindent feláldoznak a hatalomért!) Remélem, egyre többen megértik ezt, hajrá Új Magyar Európai Köztársaság!”

Szóval: a Magyar Baloldal Legnagyobb Ígéretének az a javaslata bevándorlásügyben, hogy ne akadályozzuk a „közös európai fellépés esélyét”, illetve várjuk a sült galambot, a „közös európai, nemzetközi megoldást”! Van itt azonban néhány bibi. Az első rögtön az, hogy körvonalakban sem látszik a közös európai fellépés esélye. Sőt, ma még kiátkozandó radikálisnak számít, aki a magyar felmenőkkel és itteni gazdasági érdekeltségekkel rendelkező Andrej Babiš cseh kormányfőhelyetteshez hasonlóan azt meri mondani: NATO-katonákkal kell védeni a schengeni határokat!

Számoljunk csak! Ha mostantól napi átlagban 3000 illegális bevándorló érkezik – ami a tegnapi 2533-as adat fényében nem teljesen légből kapott –, akkor az száz nap alatt 300.000, egy év alatt pedig bő 1.000.000. Ha ennek a számnak csak a fele igaz (télen talán kevesebben jönnek), Magyarországnak akkor is irdatlan tömeget kell „átkísérnie” Csongrád megyéből az osztrák határra, úgy, hogy közben rendes, európai országhoz méltó menekültügyi rendszert működtet. Ez a feladat már ma több ezer fős nagyságrendben köti le a magyar rendőröket, katonákat és egyéb hivatalosságokat. Ennyit arról a botkai érvről, hogy a bevándorlók „csak átvonulnak az országon néhány óra alatt”. Miután viszont Németország deklarálta, hogy a szíreken és az Irakból érkezőkön kívül mást nemigen hajlandó befogadni, lassan „ellenmigrációs” hullámmal is számolnunk kell, vagyis az európai országok a „közös európai fellépés” helyett elkezdik majd kiszorítani területükről a gazdasági bevándorlókat, és akkor majd szépen megkérdezzük Botka Lászlótól, tényleg igaz-e, hogy nálunk senki nem akar letelepedni.

Magánemberként lehet, és talán kell is gyámolítani azokat a menedékkérőket, akik már Magyarországon vannak, de ha egy politikus képtelen közösségben és jövőben – hovatovább: államban – gondolkodni, akkor jobb, ha egy életre visszafojtja az elő-előtörő miniszterelnöki ambícióját. Érdekelne, hogy Botka László vajon egyszer is feltette-e azt a kérdést magában, hogy mi lesz az agyonoltott Európával és Magyarországgal, ha hirtelen más egészségügyi kultúrából érkező, más típusú betegségeket hordozó, kötelező védőoltásokról hírből sem halló tömegek szakadnak rá. Van olyan, hogy „szerves” bevándorlás, amikor néhányan átosonnak Európa keleti felén, és megérkeznek a boldog Nyugatra. És van a „szervetlen” népvándorlás, amikor évi több százezer ember jelenik meg a határainkon és használja először tranzitzónának, majd a nyugati szigor beállta után letelepedési célpontnak Magyarországot. Utóbbi egyelőre nem valóság, de egy politikusnak – még ha baloldali is – talán érdemes számolnia ezzel a forgatókönyvvel, mielőtt hülyét csinál magából a Facebookon.

És van még valami, ami nemigen kerülheti el egy Botka-méretű tehetség figyelmét. Török Gábor politológusból tegnap kívánkozott ki az alábbi gondolat: „Vajon államnak nevezheti-e magát egy ország, ha képtelen ellenőrizni, hogy kik lépnek be a területére? (…) A politika lényegét mindig a rendkívüli helyzetek mutatják meg. Ha elkerítünk egy földdarabot, és azt mondjuk, hogy az a miénk, a mi országunk, akkor ez addig érvényes, amíg mi döntünk arról, ami a határainkon történik. Ha csak arra van erőnk, hogy az érkezők előtt nyitogassuk a kerítés kapuját, akkor már nem vagyunk urai a helyzetnek. Onnantól a helyzet uralkodik rajtunk.”

E mérce szerint ma szinte lehetetlen államférfinek lenni. A GYODA alkalmatlan a határok megvédésére, az épülő kerítés talán alkalmasabb lesz. Talán. Egy biztos: Orbán Viktor legalább próbál tenni valamit azért, hogy ne a „helyzet” uralkodjon rajtunk. Botka Lászlónak és társainak viszont csak arra futja, hogy meglássák a „helyzetben” az esélyt, hogy egyszer majd ne Orbán uralkodjon rajtunk. És közben várnak a magasságos Európára, amely bevándorlásügyben pont olyan hatékony, mint a mi baloldalunk Magyarország-ügyben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.