„Jé, van egy svájci cégem!” – a Heti Válasz két pert nyert az MNV-vezér ellen

/ 2017.05.31., szerda 14:00 /

Szivek Norbert ma jogerősen elbukta a Heti Válasz ellen indított pereit. A nemzet vagyonkezelője próbálta letagadni, hogy ellenőrzése alatt tart egy céget, amely Zugban, a híres-hírhedt offshore-paradicsomban működik – de győzött az igazság.

Szivek Norbert MNV-vezér a dunaszerdahelyi FC Dac 1904 stadionavató mérkőzésén (forrás: Parameter.sk)

Szivek Norbert MNV-vezér a dunaszerdahelyi FC Dac 1904 stadionavató mérkőzésén (forrás: Parameter.sk)

Lapunk tavaly decemberben Mr. Államkapitalizmus címmel bemutatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérének üzletemberi énjét. Cikkünkhöz internetes ajánlót is írtunk, és mivel Szivek Norbertet mind a nyomtatott összeállítás, mind az online beharangozó felbőszítette, rögtön két sajtó-helyreigazítási pert indított a Heti Válasz kiadója ellen. Mindösszesen kilenc állítást sérelmezett, ám a bíróság – első- és másodfokon egyaránt – elutasította a felperesi kifogásokat. Így most már a jog által megerősíttetve ismételjük meg írásaink főbb állításait:

Szivek Norbert „a svájci cégjegyzék szerint Cretum GmbH néven máig ellenőrzése alatt tart egy társaságot, amely Zugban, a híres-hírhedt offshore-paradicsomban működik – abban a városban, ahová a Rogán Antal „kávépartnereként” emlegetett Kertész Balázs is befészkelte magát.”

Az MNV-vezér „2010 előtt még az MSZP pénztárnoki vonalával kooperált. Részt vett például az Elmib nevű, közvilágítással foglalkozó cég privatizációjában, értsd: Puch László holdudvarába menekítésében.”

 „Nemcsak a belpesti Mahart-házat, hanem az azt körülölelő teljes tömböt megszerezte egy Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport (…) A Vörösmarty térrel összeérő épületegyüttest ötcsillagos óriásszállóvá fejleszthetik – az állami Eximbank 15 és a Gránit 2 milliárdjából.”

„Szivek Norbert magánstábja emellett (…) luxuslakópark-kialakításra készül a Duna-part XIII. kerületi szakaszán, tárgyal egy félbemaradt, szintén ötcsillagos visegrádi hotel befejezéséről, továbbá egy lehetséges dombóvári bevásárlóközpont-helyszínt is bekebelezett.”

A perfolyam legszebb pillanata az volt, amikor a 2017. január 27-i tárgyalási napon Szivek Norbert jogi képviselője egy pontban elállt helyreigazítási kérelmétől. Az MNV-vezér eredetileg azt próbálta elfogadtatni a bírósággal – vitatva a Heti Válasz információit –, hogy a Cretum GmbH-ban 2015 februárja óta semmilyen részesedéssel nem rendelkezik. Csakhogy a svájci cégjegyzék egyértelműen igazolja, hogy Sziveket aktív vállalkozóként tartják nyilván Zug városában. Ügyvédje tehát még a per közben kénytelen volt elismerni, hogy nem ő képviseli az igazságot.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.