valasz.hu/itthon/orizetbe-vettek-a-tavalyi-pride-on-papnak-oltozott-ferfi-tamadojat-114119

http://valasz.hu/itthon/orizetbe-vettek-a-tavalyi-pride-on-papnak-oltozott-ferfi-tamadojat-114119

Jobbik és iszlám – Egy csodálatos barátság ér végét a szemünk előtt?

/ 2015.08.04., kedd 17:00 /
Jobbik és iszlám – Egy csodálatos barátság ér végét a szemünk előtt?

A  vigyazo.blog.hu szúrta ki, hogy a Magyar Iszlám Közösség egyik imámja elkeseredett kirohanást intézett a Jobbik ellen. Vajon Vona Gábor szerint még mindig az „iszlám az emberiség utolsó reménye”? 

„Elérkeztünk egy ponthoz, ami fordulópont is egyben. Évekkel ezelőtt még semmi gondunk nem volt nekünk muszlimoknak az úgynevezett radikális jobboldallal, nemzeti oldallal, szélsőjobbal, kinek hogy tetszik, és a hozzá kötődő pártokkal, szervezetekkel mint a Miép, a Jobbik, a HVIM, a Gárda, a betyárok stb. Azt gondoltuk ők nem ellenünk vannak, a muszlimokat békén hagyják, sőt sokan még szimpatizálnak is velünk, a köreikből többen is muszlimok lettek, illetve muszlimok is támogatták őket. 2010-ben még sokan a magyar muszlimok közül a Jobbikra szavaztunk, akkor Vona az iszlámot még az emberiség és a civilizáció utolsó védőbástyájának nevezte. Volt nagy palesztin, török, ujgur, iráni szimpátia, barátság, testvériség. Mára ezt gyökeresen megváltozott. Most mi lettünk ezen oldal számára a főellenség” – írja elkeseredetten Kovács Miklós Ahmed, a Magyar Iszlám Közösség imámja, alelnöke a Facebookon. 

 A Hit Gyülekezete-közeli vigyazo.blog.hu által linkelt videón pedig az imám arról beszél, a jobbikosok „mentek az irániakhoz, mentek a törökökhöz, erőltették a közép-ázsiai muszlim testvérnépekkel a kapcsolatot. Ez mind hazugság, politikai játék része volt, mert hasznot akartak húzni a muszlimokból, amikor kiálltak a palesztinok és a törökök mellett.”

 Kovács András Ahmed a Jobbik pálfordulását egyértelműen a migránskérdés napirendre kerülésével köti össze, ami szerinte felkorbácsolta a muszlimellenes indulatokat a párt szavazói között.

 Mindez azért érdekes, mert Vona Gábor egy marokkói konferencián az „iszlámot az emberiség utolsó reményének” nevezte, rendszeresen mentek jobbikos delegációk Iránba, amiképpen perzsa üzletemberek is megjelentek a Jobbik fővárosának kikiáltott Tiszavasváriban. Sőt, a magát „keresztény-nemzetinek” tartó párt katolikus elnöke nemrégiben Törökországban még Ferenc pápát is bírálta, amiért örmény népirtásról beszélt, kiváltva ezzel Ankara dühét. 

Mindezek után kíváncsian várjuk, hogy a belpolitikai „néppárti fordulat” után vajon a Jobbik módosítja-e külügyi irányát is.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.