valasz.hu/itthon/jovo-szeptemberben-mar-egy-fesztivalon-szeretne-szerepelni-41178

http://valasz.hu/itthon/jovo-szeptemberben-mar-egy-fesztivalon-szeretne-szerepelni-41178

Jobbik, minek nevezzelek?

/ 2014.06.03., kedd 15:24 /
Jobbik

Résztvevők egy Jobbik rendezvényen

Fotó: MTI

Az ATV megsértette a politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat, mikor egy hírműsorban „parlamenti szélsőjobbnak” nevezték a Jobbikot még 2012-ben – mondta ki ma jogerős ítéletében a Kúria.

A történet előzménye, hogy az ATV-t a Médiahatóság és a Médiatanács is elmarasztalta két évvel ezelőtt, amiért egy híradóban parlamenti szélsőjobbnak”  nevezték.  Az indokolás az volt, hogy a hírolvasó ezzel véleményének adott hangot, márpedig a médiatörvény szerint ez tilos. Az ATV azonban bírósághoz fordult, mondván: nem engedik, hogy a Jobbik megfélemlítse őket. A csatorna részéről ma már némiképp más a hozzáállás, ugyanis hosszas bojkott után meghívták a jobbikos politikusokat, köztük Vona Gábort vendégnek.

 Első fokon még azt mondta ki a bíróság, hogy a Jobbik belefér a „szélsőjobboldali” kategóriába.

Sőt, idén januárban a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen úgy döntött: akár neonácinak is lehet nevezni a Jobbikot. Igaz, ezt nem egy híradó kapcsán állapították meg. A szélsőjobboldali, neonáci jobboldali radikális párt Karsai László történészt perelte be, amiért egy műsorban neonácinak nevezte Vona Gáborékat.  A bíróság akkor úgy látta, a kutató mindössze a véleményét közölte, s ezért nem lehet elmarasztalni.

 Úgy tűnik tehát, egyelőre az igazságszolgáltatás sem teljesen következetes az ügyben. Mindenesetre mi biztosan nem vesszük át a Jobbik „nemzeti párt” önelnevezését, megtették ezt már mások korábban egyes hírszájtokon. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.