Jól bedőltek Szijjártónak a brüsszeli Soros-katonák!

/ 2017.12.07., csütörtök 16:30 /

Ez is megvolt, túléltük, pedig… Pedig akkora volt a készülődés az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának csütörtöki ülésére, ahol a jogállamiság magyarországi helyzete volt a fő téma, hogy arra lehetett számítani, itt valami sorsdöntő dolog történik majd, valami olyasmi, ami után új világ jön el akár így, akár úgy, vagy akár egyenesen a világvége.

Igazából persze az ülésről előre lehetett tudni, hogy pont ugyanolyan lesz, mint az eddigi, hasonló uniós események. Mint ahogyan azt is, hogy tétje erősen konvergál a nullához, hiszen a Magyarországról szóló jelentésről majd csak jövő szeptemberben szavaz az EP, hogy aztán, ha egyáltalán (mert a lengyelek is ott lesznek a voksoláson, ugyebár), akkor újabb, és újabb körökben közeledjünk a sokat emelgetett uniós atombomba, a 7-es cikkely felé, amit akár életbe is léptethetnek Magyarországgal szemben, mondjuk úgy 2057-ben, de csak akkor, ha…

Éppen ezért sokkalta érdekesebb a kommunikáció itt és ott. Úgymint:

Budapest - ráhangolódás:

Bakondi György: az EP-ben Soros barátai hallgatják meg Soros szervezeteit

Kovács Zoltán, kormányszóvivő: kíméletlen boszorkányüldözésnek és egy, a kommunista időkből ismert koncepciós pernek a keveréke .

Alapjogokért Központ: a brüsszeli meghallgatás a boszorkányüldözés része

Origo : Soros emberei újabb támadást indítanak Magyarország ellen

Pesti Srácok: Magyarország Soros vérpadján: holnap tartanak meghallgatást Brüsszelben

Brüsszel – a meghallgatáson:

Szijjártó Péter örül a vita lehetőségének. Mi magyarok sosem tértünk ki a viták elől. Magyarország egy erős Európai Unióban érdekelt. Ne érzelmi kitörések határozzák meg a vitákat!

Budapest – az ülés után, a Fidesz hirdetése:

Brüsszel és a Soros-birodalom ma újabb támadást indított Magyarország ellen. A mai brüsszeli meghallgatás a nyomásgyakorlás újabb eszköze, amelynek egyetlen célja, hogy eltávolítsa hazánkat a Soros-terv útjából és megtörje a magyar kormány bevándorláspolitikáját.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.