Jól ráfaragtak a felelőtlen népszavazási kezdeményezők!

/ 2018.05.15., kedd 15:00 /

Így jár az, aki felhatalmazás nélkül (tiszta Soros, komolyan) akarja befolyásolni a politikát és még trehánykodik is az ívekkel.

Lecsapott az NVB! A választások, és mindenféle egyéb voksolással kapcsolatos ügyek éber őreinek figyelmét a legapróbb fegyelmezetlenség sem kerülheti el!

Történt, hogy két népszavazási kezdeményezés is ütközött a parlamenti választásokkal, márpedig a népszavazásról szóló törvény szerint az országgyűlési képviselők általános választásának napját megelőző és követő negyvenedik nap között szüneteltetni kell az országos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtését.

Az egyik kezdeményezés kérdése - amit bizonyos Schádi Tamás István magánszemély fogalmazott meg - úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés írja elő a törvény alapján vagyonnyilatkozat-tételre kötelezett személyek vagyonnyilatkozataiban foglaltak helytállóságának rendszeres, kötelező, a hatósági nyilvántartásokban foglalt adatokkal való összevetéssel történő vizsgálatát?" 

Ehhez a kezdeményezéshez március 10-éig lehetett volna aláírásokat gyűjteni. A szervező február 6-án adta le a 19 999 ívet a Nemzeti Választási Irodának, egyben jelezte, hogy a moratórium lejártát követően nem folytatja a gyűjtést. 

 A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) azonban résen volt! Ezer forintra bírságolta a kezdeményezőt, amiért egy ívvel nem tudott elszámolni!

A másik érintett országos népszavazási kérdés úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017. évi LXXVI. törvényt?". Ezt a kérdést Kádár Barnabás - aki akkor a Momentum elnökségi tagja volt - magánszemélyként nyújtotta be hitelesítésre, az aláírásgyűjtésre március 20-ig lett volna lehetőség. 

A szervező február 28-án 14 819 ívet adott át az NVI-nek, ezek közül körülbelül 2800 ív volt kitöltve, és szintén jelezte, hogy a moratórium lejártát követően nem kívánja folytatni a szignók gyűjtését.

Csakhogy az NVB ismét résen volt, és 281 ezer forintra bírságolta a kezdeményezőt a múlt héten, amiért 281 ívvel nem tudott elszámolni.

Aláírásgyűjtögetünk? Alírásgyűjtögetünk?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.