valasz.hu/itthon/igy-lesz-energiatermelo-egy-40-eves-haz-128594

http://valasz.hu/itthon/igy-lesz-energiatermelo-egy-40-eves-haz-128594

Jön a nemzeti konzultáció a demográfiáról – mit szólna ezekhez a kérdésekhez?

/ 2018.05.17., csütörtök 13:30 /

A kormány minapi bejelentése szerint az új kabinet egyik első dolga lesz nemzeti konzultációt hirdetni a népesedési helyzetről. Mivel a korábbi hasonló kezdeményezésekben legtöbbször irányított kérdések szerepeltek, vesszük magunknak a bátorságot, és ezúttal mi sugallunk, ezúttal témaköröket az akcióhoz. Íme.

1. Ön szerint mennyiben magán-, és mennyiben közügy, hogy a magyar családokban születik-e – lehetőleg a nemzet fennmaradásához, sőt bővüléséhez szükséges számú – gyermek?

2. Az ön családalapítási elképzeléseit az 1 és 10 közötti skálán mennyire befolyásolják a kormány demográfiai intézkedései?

3. Ön szerint mi az oka annak, hogy a kormány hiába fordít évente sok százmilliárd forintot a családok támogatására, a népesedési mutatók érdemben nem javulnak?

4. Ön szerint az anyagi támogatáson kívül mi kellene még ahhoz, hogy a fiatalok merjenek/akarjanak szülővé válni?

5. Ön szerint a magyar kormány fejének a gyermekek világra jövetele érdekében a nőkkel kell szövetséget kötnie, vagy a férfiakkal is?

6. Nevezzen meg olyan kormányzati politikusokat, akik hitelesen, vonzó módon tesznek tanúságot a gyermeknevelés szépségeiről, örömeiről!

7. Ismer-e olyan kormányzati szereplőt, akinek a demográfiával kapcsolatos megszólalásai inkább az ellenkező hatást érik el?

8. Ön szerint a kormány tehetne-e valamit azért, hogy ne távozzanak tömegével külföldre szülőképes korú fiatalok?

9. Ön szerint a kormány hozzájárul-e ahhoz, hogy a közéletet sokan elviselhetetlennek tartják, ezért inkább más országban keresik a boldogulásukat?

10. Készen áll-e arra, hogy kellő számú aktív állampolgár hiányában olyan kevés lesz a dolgos kéz az országban, aminek következtében sok állás betöltéséhez külföldiek tömegeit kell behívni?  

11. A gyermekek születésének egyik legfontosabb feltétele a kiegyensúlyozott, minden félnek biztonságot nyújtó párkapcsolat. Ön szerint Magyarországon a társadalmi környezet mennyiben segíti ennek megteremtését?

12. A mai ifjabb nemzedékek tagjainak legnagyobb része szétesett családban nőtt fel. Ön szerint ez mennyiben veszi el kedvüket a hosszú távú elköteleződéstől?

13. Ön szerint mit lehetne tenni azért, hogy a szülők párkapcsolati kudarca minél kevesebb fiatalt tántorítson el a családalapítástól, a gyermekek nevelésétől?

14. Fel van-e készülve arra, hogy a gyermeknevelés életük végéig mennyei boldogsággal tölti el a szülőket?

15. Tisztában van-e azzal, hogy a gyermeknevelés sokszor pokoli kínokkal járó áldozatot követel?

16. Elhiszi-e, hogy a gyermeknevelés olyan, mint egy hosszú távú, nyílt végű befektetési alap, melynek szaldója pénzben kifejezhetetlen mértékű nyereséget hoz?

17. Nőként szeretne-e élete végéig úgy kinézni, mint Rubint Réka?

18. Belegondolt már abba, hogy Rubint Réka sem fog mindig úgy kinézni, mint Rubint Réka?

19. Mondta-e már valaki önnek, hogy a szépség belülről fakad, és egyik legjobb elixírje a boldog, akár vér szerinti, akár örökbe fogadott gyermekekkel megáldott párkapcsolat?

20. Ha majd eljön az idő, szeretne-e úgy meghalni, hogy földi élete nemcsak egy röpke, lezárt epizód marad a világ történelmében, hanem lénye az idők kezdetétől a végéig tartó láncolatba illeszkedik, és úgy érezheti, hagyott valamit – pontosabban valakit – az utókorra?

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.