heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

http://heti-valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-7-resz-128788

Jön a nemzeti konzultáció a demográfiáról – mit szólna ezekhez a kérdésekhez?

/ 2018.05.17., csütörtök 13:30 /

A kormány minapi bejelentése szerint az új kabinet egyik első dolga lesz nemzeti konzultációt hirdetni a népesedési helyzetről. Mivel a korábbi hasonló kezdeményezésekben legtöbbször irányított kérdések szerepeltek, vesszük magunknak a bátorságot, és ezúttal mi sugallunk, ezúttal témaköröket az akcióhoz. Íme.

1. Ön szerint mennyiben magán-, és mennyiben közügy, hogy a magyar családokban születik-e – lehetőleg a nemzet fennmaradásához, sőt bővüléséhez szükséges számú – gyermek?

2. Az ön családalapítási elképzeléseit az 1 és 10 közötti skálán mennyire befolyásolják a kormány demográfiai intézkedései?

3. Ön szerint mi az oka annak, hogy a kormány hiába fordít évente sok százmilliárd forintot a családok támogatására, a népesedési mutatók érdemben nem javulnak?

4. Ön szerint az anyagi támogatáson kívül mi kellene még ahhoz, hogy a fiatalok merjenek/akarjanak szülővé válni?

5. Ön szerint a magyar kormány fejének a gyermekek világra jövetele érdekében a nőkkel kell szövetséget kötnie, vagy a férfiakkal is?

6. Nevezzen meg olyan kormányzati politikusokat, akik hitelesen, vonzó módon tesznek tanúságot a gyermeknevelés szépségeiről, örömeiről!

7. Ismer-e olyan kormányzati szereplőt, akinek a demográfiával kapcsolatos megszólalásai inkább az ellenkező hatást érik el?

8. Ön szerint a kormány tehetne-e valamit azért, hogy ne távozzanak tömegével külföldre szülőképes korú fiatalok?

9. Ön szerint a kormány hozzájárul-e ahhoz, hogy a közéletet sokan elviselhetetlennek tartják, ezért inkább más országban keresik a boldogulásukat?

10. Készen áll-e arra, hogy kellő számú aktív állampolgár hiányában olyan kevés lesz a dolgos kéz az országban, aminek következtében sok állás betöltéséhez külföldiek tömegeit kell behívni?  

11. A gyermekek születésének egyik legfontosabb feltétele a kiegyensúlyozott, minden félnek biztonságot nyújtó párkapcsolat. Ön szerint Magyarországon a társadalmi környezet mennyiben segíti ennek megteremtését?

12. A mai ifjabb nemzedékek tagjainak legnagyobb része szétesett családban nőtt fel. Ön szerint ez mennyiben veszi el kedvüket a hosszú távú elköteleződéstől?

13. Ön szerint mit lehetne tenni azért, hogy a szülők párkapcsolati kudarca minél kevesebb fiatalt tántorítson el a családalapítástól, a gyermekek nevelésétől?

14. Fel van-e készülve arra, hogy a gyermeknevelés életük végéig mennyei boldogsággal tölti el a szülőket?

15. Tisztában van-e azzal, hogy a gyermeknevelés sokszor pokoli kínokkal járó áldozatot követel?

16. Elhiszi-e, hogy a gyermeknevelés olyan, mint egy hosszú távú, nyílt végű befektetési alap, melynek szaldója pénzben kifejezhetetlen mértékű nyereséget hoz?

17. Nőként szeretne-e élete végéig úgy kinézni, mint Rubint Réka?

18. Belegondolt már abba, hogy Rubint Réka sem fog mindig úgy kinézni, mint Rubint Réka?

19. Mondta-e már valaki önnek, hogy a szépség belülről fakad, és egyik legjobb elixírje a boldog, akár vér szerinti, akár örökbe fogadott gyermekekkel megáldott párkapcsolat?

20. Ha majd eljön az idő, szeretne-e úgy meghalni, hogy földi élete nemcsak egy röpke, lezárt epizód marad a világ történelmében, hanem lénye az idők kezdetétől a végéig tartó láncolatba illeszkedik, és úgy érezheti, hagyott valamit – pontosabban valakit – az utókorra?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.