heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

http://heti-valasz.hu/itthon/nyary-krisztian-elmondja-milyen-bort-ajanl-a-digitalis-heti-valasz-olvasasa-melle-128920

Juhász Péter és a fideszes tempó

/ 2017.08.25., péntek 09:30 /

Ki hitte volna, hogy tegnapi cikkünkkel darázsfészekbe nyúlunk, hogy csak úgy szakadnak majd fel a múlt sebei? Pedig így történt. Írásunkban, amelynek lényege annyi, hogy a Momentum-alelnök Soproni Tamás talán ne toljon morális alapozásúnak tettetett gyurcsányozást, ha egyszer alig három éve kövér DK-logó volt a feje mellett a terézvárosi önkormányzati választás plakátján, volt egy kitétel. Egy Együtt-tag árnyalta Soproni pártonkívüliség-sztoriját. Így:

„A történelmi tényekhez tartozik, hogy Kiss Róbert halála után Pápa Levente, a párt akkori elnökségi tagja fideszes módra kijelölte Sopronit képviselőnek. Amikor ez kiderült, néhányan jelezték az elnökségnek, hogy ez így nem valami demokratikus. Soproni tényleg nem volt az Együtt tagja, de kortesbeszédében megígérte, hogy belép, ha ő lesz a képviselő. Nem ő lett, így megsértődött és soha többé nem bukkant fel.”

Pápa Levente ugyan tavaly szeptemberben kilépett a pártból, egykori „pápistáknak” viszont olyannyira fájtak a fenti mondatok, hogy egyikük telefont ragadott.

„Hazugság ez a nyilvánvalóan Juhász Péter környezetéből jövő történet. Kamu, hogy Levente fideszes módra jelölte volna ki Sopronit. Ezt terjesztették, de egy szó sem igaz belőle.”

S hogy akkor mi történt azon a nagy jelentőségű napon, 2015 tavaszán?

„Kiss Róbert halála után alapszervezeti szavazásra készültünk a képviselői helyről. Indult Soproni és Nyíri Gábor. Mivel mértünk és tudható volt, hogy Soproni fog nyerni, Levente a szavazás előtt szólt Nyírinek, hogy ha akar, visszaléphet. Megelőzendő a megaláztatást. Erre Nyíri balhézni kezdett, hogy ez nem demokratikus, elrohant Juhász Péterhez, mire az Együtt elnöksége magához vonta a döntés jogát. Ha valami fideszes tempó, inkább ez volt az, ugyanis így nem az alapszervezet, hanem az elnökség döntött a képviselői hely betöltőjéről. Ki is hozták győztesnek Nyírit Soproni ellenében. Az egész sztori csak arra kellett, hogy Juhászék lejárassák Leventét.”

S hogy miért osztottuk meg mindezt most a tisztelt olvasóval, túl azon, hogy ilyen világrengető ügyekben kötelességünk elé tárni az igazság különböző olvasatait?

Hát azért, mert a történet remekül mutatja, hogyan működik a „demokratikus” ellenzéki politika. Hogy fideszesezheti egymást egy mikropárt két szárnyacskája, de éppen hogy egyik sem fideszes. Ha az lenne, összekapaszkodnának és elfogadva a döntéseket együtt menetelnének. De nem.

Márpedig akik egy önkormányzati, listás képviselői hely betöltésének apropóján így nyírják egymást, azok soha nem lesznek olyan helyzetben, hogy kétharmados törvényeket hozzanak.

Hogy ez baj-e, döntse el mindenki egyéni ízlése szerint.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.