Juhász Péter és a fideszes tempó

/ 2017.08.25., péntek 09:30 /

Ki hitte volna, hogy tegnapi cikkünkkel darázsfészekbe nyúlunk, hogy csak úgy szakadnak majd fel a múlt sebei? Pedig így történt. Írásunkban, amelynek lényege annyi, hogy a Momentum-alelnök Soproni Tamás talán ne toljon morális alapozásúnak tettetett gyurcsányozást, ha egyszer alig három éve kövér DK-logó volt a feje mellett a terézvárosi önkormányzati választás plakátján, volt egy kitétel. Egy Együtt-tag árnyalta Soproni pártonkívüliség-sztoriját. Így:

„A történelmi tényekhez tartozik, hogy Kiss Róbert halála után Pápa Levente, a párt akkori elnökségi tagja fideszes módra kijelölte Sopronit képviselőnek. Amikor ez kiderült, néhányan jelezték az elnökségnek, hogy ez így nem valami demokratikus. Soproni tényleg nem volt az Együtt tagja, de kortesbeszédében megígérte, hogy belép, ha ő lesz a képviselő. Nem ő lett, így megsértődött és soha többé nem bukkant fel.”

Pápa Levente ugyan tavaly szeptemberben kilépett a pártból, egykori „pápistáknak” viszont olyannyira fájtak a fenti mondatok, hogy egyikük telefont ragadott.

„Hazugság ez a nyilvánvalóan Juhász Péter környezetéből jövő történet. Kamu, hogy Levente fideszes módra jelölte volna ki Sopronit. Ezt terjesztették, de egy szó sem igaz belőle.”

S hogy akkor mi történt azon a nagy jelentőségű napon, 2015 tavaszán?

„Kiss Róbert halála után alapszervezeti szavazásra készültünk a képviselői helyről. Indult Soproni és Nyíri Gábor. Mivel mértünk és tudható volt, hogy Soproni fog nyerni, Levente a szavazás előtt szólt Nyírinek, hogy ha akar, visszaléphet. Megelőzendő a megaláztatást. Erre Nyíri balhézni kezdett, hogy ez nem demokratikus, elrohant Juhász Péterhez, mire az Együtt elnöksége magához vonta a döntés jogát. Ha valami fideszes tempó, inkább ez volt az, ugyanis így nem az alapszervezet, hanem az elnökség döntött a képviselői hely betöltőjéről. Ki is hozták győztesnek Nyírit Soproni ellenében. Az egész sztori csak arra kellett, hogy Juhászék lejárassák Leventét.”

S hogy miért osztottuk meg mindezt most a tisztelt olvasóval, túl azon, hogy ilyen világrengető ügyekben kötelességünk elé tárni az igazság különböző olvasatait?

Hát azért, mert a történet remekül mutatja, hogyan működik a „demokratikus” ellenzéki politika. Hogy fideszesezheti egymást egy mikropárt két szárnyacskája, de éppen hogy egyik sem fideszes. Ha az lenne, összekapaszkodnának és elfogadva a döntéseket együtt menetelnének. De nem.

Márpedig akik egy önkormányzati, listás képviselői hely betöltésének apropóján így nyírják egymást, azok soha nem lesznek olyan helyzetben, hogy kétharmados törvényeket hozzanak.

Hogy ez baj-e, döntse el mindenki egyéni ízlése szerint.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.