Kálmán Olga ennél sokkal kevesebbtől fagyott le

/ 2014.06.25., szerda 17:27 /

Tegnap óta rendesen felpörgött a norvégügy: előbb egy köpni-nyelni nem tudó Kálmán Olga-kép jelezte, hogy valami talán mégsem stimmel az ártatlan civilek környékén, majd Schiffer András is kiakadt, kora délutáni lapajánlónkkal pedig rámutattunk, hogy nem csak idehaza szúrt szemet a civil pénzosztás.

Sorrendben: az utóbbi hetek egyik legfényesebben csillogó médiagyöngyszeme, amikor Kálmán Olga Gulyás Mártonnal társalog az ATV Egyenes beszéd című műsorában, s a Krétakört vezető civil aktivista a meglehetősen nehezen megdöbbenthető műsorvezető legnagyobb megdöbbenésére bevallja, hogy a Norvég Alap pénzéből szerveztek tüntetést Lázár János ellen.

A bátor bejelentés nem csak általános derültséget, hanem megütközést is keltett, például Schiffer András, az LMP társelnöke is jelezte nemtetszését, miszerint: „Ez most komoly?” Majd szerencsétlennek nevezte, hogy a Kettős Mérce és a Humán Platform külföldi pénzből szervezett politikai megmozdulást a magyar kormány ellen.

Ez se volt rossz, ám ennél sokkal finomabb, hogy a Heti Válasz birtokába került, a norvég pénzt közvetítő brüsszeli finanszírozási iroda által felbérelt Ernst & Young jelentéstervezete szerint azátvilágító cég munkatársai a magyar félnél már évekkel ezelőtt személyi összeférhetetlenséget, belterjes bírálati rendszert, sérülő függetlenséget szimatoltak. Némiképp több részlet itt!

Szóval a gonosz kormány és a jó civilek egyenlőtlen harcáról szóló fekete-fehér történetről kiderült, hogy minimum szürke.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.