Kálmán Olga ennél sokkal kevesebbtől fagyott le

/ 2014.06.25., szerda 17:27 /

Tegnap óta rendesen felpörgött a norvégügy: előbb egy köpni-nyelni nem tudó Kálmán Olga-kép jelezte, hogy valami talán mégsem stimmel az ártatlan civilek környékén, majd Schiffer András is kiakadt, kora délutáni lapajánlónkkal pedig rámutattunk, hogy nem csak idehaza szúrt szemet a civil pénzosztás.

Sorrendben: az utóbbi hetek egyik legfényesebben csillogó médiagyöngyszeme, amikor Kálmán Olga Gulyás Mártonnal társalog az ATV Egyenes beszéd című műsorában, s a Krétakört vezető civil aktivista a meglehetősen nehezen megdöbbenthető műsorvezető legnagyobb megdöbbenésére bevallja, hogy a Norvég Alap pénzéből szerveztek tüntetést Lázár János ellen.

A bátor bejelentés nem csak általános derültséget, hanem megütközést is keltett, például Schiffer András, az LMP társelnöke is jelezte nemtetszését, miszerint: „Ez most komoly?” Majd szerencsétlennek nevezte, hogy a Kettős Mérce és a Humán Platform külföldi pénzből szervezett politikai megmozdulást a magyar kormány ellen.

Ez se volt rossz, ám ennél sokkal finomabb, hogy a Heti Válasz birtokába került, a norvég pénzt közvetítő brüsszeli finanszírozási iroda által felbérelt Ernst & Young jelentéstervezete szerint azátvilágító cég munkatársai a magyar félnél már évekkel ezelőtt személyi összeférhetetlenséget, belterjes bírálati rendszert, sérülő függetlenséget szimatoltak. Némiképp több részlet itt!

Szóval a gonosz kormány és a jó civilek egyenlőtlen harcáról szóló fekete-fehér történetről kiderült, hogy minimum szürke.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.