Kampánybomba! Az EU Bírósága a 2018-as Fidesz-győzelemért dolgozik

/ 2017.05.10., szerda 15:45 /
Kampánybomba! Az EU Bírósága a 2018-as Fidesz-győzelemért dolgozik

Mától fut a kvótaper az EU Bíróságán. Ítélet a magyar parlamenti választás előtt, a kampány felpörgésekor várható. Bármilyen döntés születik, a Fidesz kizárólag nyerni tud az ügyön.

Az Európai Unió Bírósága ma megkezdte a menedékkérők elosztása ellen benyújtott magyar és szlovák kereset tárgyalását. Az Orbán-kormány másfél éve fordult a luxembourgi székhelyű törvényszékhez, hogy kérje a 120 ezer migráns áttelepítését célzó, kötelező jellegű mechanizmus megsemmisítését. (Az EU-s Miniszterek Tanácsának többségi döntése értelmében Magyarországnak 1294 bevándorlót kellene befogadnia.)

A perdöntő fejleményekre egyelőre várni kell – ám magyar belpolitikai szempontból máris megtörtént a legfontosabb bejelentés. Mégpedig az, hogy az EU Bírósága idén októberben, novemberben vagy decemberben hoz ítéletet a témában. A verdikt leendő időpontja nem azért lényeges, mert a menekült-áthelyezéseket elvileg már szeptemberig végre kellene hajtani. A többi ország is csúszni fog, hiába fenyeget bárki bárkit az ilyenkor szokásos kötelezettségszegési eljárásokkal. Ugyanakkor: a per eredményhirdetésének pillanatában Magyarországon választási kampány lesz. Éppen akkor fog nagyon-nagyon felpörögni. És, ugye, a Fidesznek egyetlen olyan témája van, amellyel a saját néptömegeinél szélesebb tábort ér el: ez pedig a migránsügy. Úgyhogy az EU Bíróságának döntése valóságos politikai bombaként fog robbanni idehaza. Bármi is lesz abban az ítéletben.

1. Ha a törvényszék megsemmisíti a menekültelosztós határozatot, az annyit jelent, hogy a Fidesz tényleg megállította a brüsszeli csúcsbürokratákat.

2. Mi történik, ha ugyan nyer a magyar–szlovák beadvány, de nem törlik el az uniós jogszabályt, csak adott határidővel kijavíttatják a hibáit? A Fidesz feltartóztatta Brüsszelt, és meg is fogja állítani – ez lesz a jól hallható politikai üzenet, amely még hihetőnek is fog tűnni.

3. S mi lesz, ha a bíróság esetleg elutasítja a keresetet? A Fidesz a híres kalaplengetős alkotmánybírósági döntésre alapozva szuverenitásháborút indít Brüsszel ellen, minden létező fórumon a magyar önrendelkezésért fog küzdeni, s ha kell, élőláncot vezényel az országhatárokra. Igen, választópolgárok tízezrei fognak összekapaszkodni a déli, keleti, északi és nyugati széleken. Aztán folytatódik a harc a szavazófülkékben.

Biztonsági öveket bekapcsolni!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.