Kapitális lyukra futottak a családügyi államtitkárt lehomofóbozók

/ 2018.07.03., kedd 11:00 /

Amikor a hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a közéleti szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki – jelentette ki Novák Katalin múlt szombaton Kaposváron, a Református Egyházi Napokon. A családügyi államtitkár szerint azonban szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről, ezért kifejtette: az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, pedig valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja. „Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi” – tette hozzá.

A politikusból természetesen a próféta szólt. Már amennyiben szavainak közzététele után néhány órával több helyről is megkapta a „szélsőségesen homofób” jelzőt – csak mert „bedobta a jól ismert mantrát” arról, hogy a családhoz egy nő és egy férfi kell. Súlyosbító körülményként felrótták neki, hogy pont egy héttel a Budapest Pride felvonulás előtt intézett „kirohanást” homoszexuális polgártársaink ellen. Az egyik orgánum még Ferenc pápát is belekeverte a kérdésbe, és azt emlegette, hogy az egyházfő – elhíresült „Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?” kijelentésével – milyen megértően beszélt a saját nemükhöz vonzódó emberekről.

Mármost, a homoszexualitásról szóló vita lényegébe nem bonyolódva, a fentiekkel szemben szögezzünk le két dolgot:

1. Ferenc pápa, egyháza tanításával összhangban, irgalommal és tisztelettel fordul a homoszexuálisok felé. Ettől még többször is nyilvánvalóvá tette: a melegházasságot nem, csupán az élettársi kapcsolatot támogatja, előbbi ugyanis ellenkezik a természet rendjével, az egyház tanításával. Mi több, a genderelméletről egyenesen a család elleni háború részeként beszélt.

2. Novák Katalin „mantrája” nem holmi mantra, hanem a hatályos Alaptörvény egyik fajsúlyos megállapítása, mely szerint „Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját.”

Szóval nem a családügyi államtitkár homofób, hanem a szavait sérelmezők kérnek rajta számon nettó alkotmányellenes törekvéseket. Arra akarják ugyanis rávenni, hogy államtitkári esküjét – „Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom” – megszegve méltatlannak bizonyuljon a tisztségére.

Szóval, csak óvatosan a publicisztikai fordulatokkal, mert azoknak a szavaknak, amelyek első látásra olyan jól mutatnak a számítógép képernyőjén, nagyon is komoly következményük van.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.