valasz.hu/itthon/a-ddt-tundoklese-es-bukasa-9569

http://valasz.hu/itthon/a-ddt-tundoklese-es-bukasa-9569

Kapitális öngólt lőtt a kormány Soros György egyetemének vegzálásával

/ 2017.03.30., csütörtök 13:30 /

Olyan feltételt kérnek számon a CEU-tól, amit már teljesített. Megmutatjuk viszont, melyik egyetemre kellene inkább rárontani.

Soros Györgyről gondolunk, amit gondolunk.

Soros György civiljeinek tevékenységéről nemkülönben.

Soros György civiljeinek vegzálásáról már árnyaltabb a véleményünk.

Soros György egyetemének gendertanszékéről épp eheti számunkban készítettünk egy nagy vitát, melyben nem titkoljuk: osztjuk azok álláspontját, akiknek fenntartásaik vannak a társadalmi nemekkel mint tudományággal kapcsolatban.

Soros György egyeteme sem nem kutyánk, sem nem macskánk; ha már mindenképpen állást kellene foglalni az ott folyó tevékenységről, akkor bizonyára sok aggályunk lenne a szellemiségével kapcsolatban.

Soros György egyetemének vegzálásával kapcsolatban ezzel együtt Bencsik Gábor (jobboldali publicista, a Demokrata rendszeres szerzője, a Magyar Krónika főszerkesztője) minden szavának minden betűjével egyetértünk: „Az európai demokrácia csak európai demokratikus eszközökkel menthető meg, különben önmagát számolja fel. A CEU-t el kell tudni viselni.”

Ezen, a gyengébbeknek és mindenféle politikai elhajlást árgus szemekkel figyelő komisszároknak szóló narancssárga rákfarok előre bocsátásával rögzítsük a következőket.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján – az MTI tudósítása szerint – kijelentette: az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálatának tapasztalatai nyomán „módosítják a felsőoktatási törvényt, és feltétel lesz az is, hogy a külföldi felsőoktatási intézmény a székhely szerinti országban működő, államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősüljön.”

Az Oktatási Hivatal honlapján a külföldi egyetemek magyarországi elismerésének feltételei között azt olvassuk: a hazai engedélyezéshez szükséges mellékletek között be kell nyújtani annak igazolását, hogy „a külföldi felsőoktatási intézmény a származási országában államilag elismert felsőoktatási intézménynek minősül.”

Mármost mindez annak rendje és módja szerint meg is történt. Az Oktatási Hivatal honlapján ugyanis ott szerepel a New York-i székhelyű Central European University budapesti intézménye, a Közép-európai Egyetem, mint magyarországi működésre feljogosító – határozatlan időre szóló – érvényes engedéllyel rendelkező külföldi felsőoktatási intézmény.

Vagyis az OH adatbázisa szerint az egyetem tökéletesen megfelel a hatályos magyarországi törvényeknek. Ha mégsem így volna, és nem vizsgáltak meg minden részletet kellő tüzetességgel, akkor az hiba; de nem a CEU-é, hanem az Oktatási Hivatalé. Ez esetben mulasztás történt, melynek elkövetőjét nyilván felelősségre kell vonni. Az illető azonban a legkevésbé sem a Zrínyi utcában, a Soros-egyetem székhelyén keresendő; sokkal inkább onnan egy gyengébb kőhajításnyira, a Szalay utcában.

Az egész ügyben egyébként az a legviccesebb, hogy a hazánkban működő két és fél tucat külföldi felsőoktatási intézmény között a CEU-nál sokkal kisebb presztízsű, sosem hallott egyetem és főiskola található. Olyanok például, mint a lengyelországi hátterű Apeiron Köz- és Személybiztonsági Főiskola Magyar Intézete vagy éppen a spanyolországi Universidad de Granada magyarországi Nemzetközi Protokoll Iskolája.

Palkovics László szerint egyébként további problémák is akadnak, például hiányzik az államközi szerződés egy thaiföldi, egy malajziai, egy kínai és négy amerikai intézménynél. Az Oktatási Hivatal listája alapján ezek a következők lehetnek:

– Európai Buddhista Képzési Központ – Tan Kapuja Buddhista Főiskola

– Open University Malaysia Training Centre – OUM Kihelyezett Képzési Központ

– A Heilongjiang Kínai Orvostudományi Egyetem Magyarországi Tagozata

– Boston University School of Law

– McDaniel College

– Webster University

– Közép-európai Egyetem

Palkovics a tipikus hibák között említette még, hogy nincs kampusza az intézménynek, vagy magyarországi partnere, egy részének nem volt programakkreditációja, vagy a kiállított okirat nem minősül diplomának nálunk, és az egyetem/főiskola nem tett eleget az adatszolgáltatási kötelezettségének.

Elismerjük, létezhetnek kisebb-nagyobb hiányosságok egy-egy intézmény akkreditációjával kapcsolatban; ezeket nyilván orvosolni kell. Értjük persze azt is, hogy Soros Györgynél nem is lehetne tökéletesebb ellenségképet keresni; de azért a nagy handabandázás közben jó volna megmaradni a polgári ízlés keretein belül.

És ha már mindenképpen rá akarunk rontani egy egyetemre, akkor éppenséggel volna egy ötletünk, hogy kiket kellene vegzálni. Itt van mindjárt a Heti Válaszban sokszorosan megénekelt Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége, melynek több tisztségviselője büszkélkedik egy kamuegyetem diplomájával. A diplomáciai státusuk leple alatt ki tudja, milyen üzelmeket végző, balos pártokhoz bekötött, vezetésükben a Kádár-korszakban gyökerező társulat az amerikai Pro Deo University papírjaival hivalkodik. Sőt újabban az intézmény Magyarországon is létesített tanszékeket, melyek körül egymást érik a botrányok; ennek ellenére több politikus és államigazgatási vezető szintén ennek az intézménynek a diplomájával igazolja felsőfokú végzettségét, és a Magyar Nemzeti Bank sokmillió forinttal gazdagította a jobboldali köröket is behálózó diplomaszédelgőket.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.