Karitatív lomtalanítás?

/ 2001.04.13., péntek 07:38 /

Idén sokkal többen fejezték ki segítő szándékukat, mint a korábbi árvizek alkalmával - összegezte lapunknak tapasztalatait Győri Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselője. Számos cég az adományát nem a közösbe ömleszti, hanem közvetlenül juttatja el a területre. Több példa volt arra, hogy a dolgozók felajánlásait a vállalat saját forrásából megtöbbszörözte. Más cégek közintézményeket támogattak: óvodák, iskolák az elveszett - és esetleg soha nem volt - eszközeiket pótolhatták így. A karitatív szervezetek - egyeztetés híján - gyakran párhuzamos munkát folytattak, s a települések néhány dologból szükségtelenül sokat kaptak. Így több helyen értéktelenné váltak az adományok - volt, ahol a felesleges ruhaneműt elégették -, a károsultak között megjelentek a harácsolók, az egyik faluban pedig egy élelmes vállalkozó árvízi akciójában fél áron kínálta a perzsaszőnyeget. A helybeliek ekkor ismerték meg a "karitatív lomtalanítás" fogalmát. "Kicsi ez a beregi térség ennyi adakozónak" - fogalmazott az egyik polgármester. A felajánlásokat nehéz visszautasítani, de az már biztos, hogy nincs szükség több ruhaneműre, tartós élelemre. Most olyan, gyűjtésből nem beszerezhető kiegészítő felszerelések hiányoznak, mint például a vércukormérő vagy a hallókészülék.

L. D.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.