Katolikus Társadalmi Napok: „Tartozásunk van a kiszolgáltatottak felé!”

B. B. / 2013.09.21., szombat 08:18 /
Katolikus Társadalmi Napok: „Tartozásunk van a kiszolgáltatottak felé!”

„Ha békésen, jó szóval megszólítjuk a másikat, eredményes lehet” - mondta a Heti Válasz Online-nak Böjte Csaba ferences szerzetes pénteken a Katolikus Társadalmi Napok (Kattárs) nyitóeseményén. Noha Európában máshol már ismert műfaj az egyház által szervezett társadalmi fórum, Magyarországon először rendeznek ilyen programot.


„A legnagyobb tartozásunk a szegények, a kiszolgáltatottak felé van” – mondta lapunknak Kocsis Péter Fülöp, a görögkatolikus Hajdúdorogi Egyházmegye megyés püspöke. A Kattárs programsorozat kiemelt célja az egyház válaszainak bemutatása a társadalom aktuális problémáira: a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében felállított sátrakban több mint negyven olyan katolikus intézmény és civil szervezet mutatkozik be, amelynek jelentős eredményei és tapasztalatai vannak a rászorulók érdekében végzett munkában.

Pénteken Társadalomtudományi reflexiók címmel felvezető beszélgetéssorozatot tartottak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészet- és társadalomtudományi karának szervezésében. Szombaton a program a Párbeszéd Házában Üzenetünk van! címmel tudományos és gazdasági konferenciával folytatódik, amelyen részt vesz Veres András és Beer Miklós püspök, Csaba László közgazdász professzor, Frivaldszky János jogfilozófus-politológus és Kiss Ulrich jezsuita szerzetes.

A nyitónapról szóló videós beszámolónkban Böjte Csaba és Kocsis Fülöp mellett megszólal Erdő Péter bíboros és a főszervező ÉrMe Üzleti Hálózat képviselője, Schumicky György vállalkozó is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.