valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

http://valasz.hu/itthon/a-lapunk-fomunkatarsa-altal-vezetett-szakmai-bizottsag-nem-tamogatta-61780/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202007

KDNP-s képviselő lányával kampányol a Milla

/ 2012.10.10., szerda 08:16 /

A Milla-féle sajtószabadság-ideálba a jelek szerint a nyúlás, az arcképpel való visszaélés is belefér. A hivatalosan Egymillióan a magyar sajtószabadságért néven 2010-ben alakult szervezet október 23-i nagygyűlésének facebookos „Jelen vagy”-kampányához önhatalmúlag, kérés és engedély nélkül használta egyes „modellek” arcképét.

A fiatalokat megszólítani hivatott plakáton például V. Zita joghallgató – a híres orvos és mellesleg KDNP-s fővárosi képviselő V. György lánya – látható.

Zitát a Milla részéről senki nem kereste meg, használhatják-e az arcát a kampányhoz.

„Van egy évfolyamtársam, aki egyébként az egyik kerületben fideszes képviselő, ő dugta az orrom alá ma, hogy tudok-e róla, mert neki kicsit meglepő volt” – írja az érintett. Állítása szerint Zita soha nem tette tiszteletét millás rendezvényen.

További pikáns adalék: Zita 2009-től egy éven át a Heti Válasz Műhely hallgatója volt; lapunk pedig azóta is azzal a fotóval népszerűsíti újságíróiskoláját, amelyen két másik egykori hallgató mellett, kiemelt helyen látható.

A Heti Válasz – a Millával ellentétben – kért hozzájárulást a fénykép használatához.

A Ptk. 80. § a képmással való visszaélésről első bekezdésében kimondja: a személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés. A második bekezdés előírja, hogy képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az érintett személy hozzájárulása szükséges.

V. Zita elmondása szerint korábban nem állt kapcsolatban a Millával, tehát esetében szó sem lehet nyilvános közszereplésről.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.