valasz.hu/itthon/az-megvan-hogy-meleghazassag-es-migracioellenes-az-lmp-uj-elnoke-129211

http://valasz.hu/itthon/az-megvan-hogy-meleghazassag-es-migracioellenes-az-lmp-uj-elnoke-129211

Botrányos interjú: megszólalt Kertész Imre felesége is

/ 2014.12.17., szerda 17:41 /

Újabb adalék Kertész Imre meg nem jelent New York Times-interjújának ügyéhez: Kertész Magda, Kertész Imre felesége a Mandinernek mesélte el, hogyan látta közelről a történteket. Vele együtt már a beszélgetésnél jelen lévő három ember állítása áll a NYT-újságíróéval szemben.

Nem a magyarországi közállapotok elvárt szidalmazását kapta tőle, ezért nem jelentette meg a New York Times a Kertész Imrével készült interjút – robbantottuk a Hungarian Quarterly és a Szombat folyóirat cikkei nyomán a hírt még november közepén. Azóta megszólalt az érintett újságíró is: David Streitfeld szerint ő csak rövid ideig beszélt az íróval, aki rossz egészségi állapotáról számolt be neki, illetve arról, hogy nem is vesz részt annyira a közéletben. Streitfeld azt is hangsúlyozta, hogy „a diktatúra semmilyen formában vagy alakban” nem hangzott el az interjú során.

A Mandiner cikkéből kiderül, hogy Kertész Magda egyeztette az interjúidőpontot a New York Times újságírójával, és a beszélgetés során is végig jelen volt. Elmondása szerint arra kérte Streifteldet, hogy két napra jöjjön, arra az esetre, ha férje egészségi állapota miatt az első nap nem sikerülne az interjú. 

A beszélgetést felidézve azt mondta, a riporter kétszer is rákérdezett, hogy diktatúra van-e Magyarországon, és hogy Kertész Imre zsidóként félti-e az életét Budapesten. Kertész azt mondta, nincs diktatúra az országban, és nem érzi veszélyben az életét Budapesten. Válaszában azt is hozzátette, hogy egészen közeli, személyes tapasztalatai vannak arról, milyen is diktatúrában élni.

Később, miután Kertészék észlelték, hogy a rögzített interjú nem jelenik meg, felvették a kapcsolatot a New York Times-szal, hogy megtudják, mi lesz a beszélgetés sorsa, de nem jártak sikerrel.

Ha nincs diktatúra, nincs interjú – a NYT felfogása ilyen egyszerűen összegezhető.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.