valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

http://valasz.hu/itthon/puzser-robert-szerint-is-hazudik-a-holland-nagykovet-125251

Kétségbeejtő nyelvtudáshiány a Parlamentben

/ 2017.09.04., hétfő 16:30 /

Tanulságos adatbankot gyártott az Azonnali.hu. A cikk apropója, hogy a tervek szerint 2020-tól nemhogy diplomát nem kaphat az, akinek nincs legalább egy középfokú nyelvvizsgája, de még a felsőoktatásba sem kerülhet be – azaz: nyelvvizsgával kell érettségizni, ha egyből tovább akar tanulni.

Bagoly mondja verébnek alapon megnézték ezért, hogy az elképzelést nagy valószínűséggel megszavazó kormánypárti, illetve az opponens parlamenti képviselők közül vajon hányan kezdhetnék el a felsőfokú tanulmányaikat három év múlva. Az eredmény pedig több mint mellbevágó (módszertani kiegészítés: aki az Országgyűlés honlapjára feltöltött életrajzában a nyelvvizsga pontos fokozata helyett a talányos tárgyalási és társalgási szint kifejezéseket használta, azt nyelvvizsga nélkülinek tekintették). A frakciók szerint bontás a következő:

  • Fidesz: 114/33 – 29%
  • MSZP: 28/12 – 43%
  • Jobbik: 24/13 – 54%
  • KDNP: 17/6 – 35%
  • LMP: 6/5 – 83%
  • függetlenek: 10/7 – 70%

Az ismertebb nyelvvizsga nélküli képviselők: Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kósa Lajos, Németh Szilárd, Harrach Péter, Halász János, Czunyiné Bertalan Judit, Volner János, Gyurcsány Ferenc.

Természetesen nem minden a papír – hiszen a miniszterelnök például kiválóan beszél angolul –, de az azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy a 199 parlamenti képviselő mindössze 38 százaléka (76 honatya) lenne a képes a saját maga által támasztandó követelmény teljesítésére. Ahogyan az is, hogy több mint 60 százalékukról most már hivatalosan is kár feltételezni, hogy a magyar híradásokon kívül bárhonnan is tájékozódik, mielőtt mikrofon elé áll. És például sorosozik vagy putyinozik, netán a nemzetközi migrációs helyzetről állít cáfolhatatlan tényeket.

Such a pity!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ima Magyarországért Madridban

A Kodály-év alkalmából Gráf Zsuzsanna, az Angelica Leánykar vezetője fesztivált rendezett, és a kórus hamarosan Spanyolországba viszi Kodály és a magyar zene hírét.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.

Mi történik a dunaszerdahelyi stadionban?

Teltházas otthoni mérkőzések, fantasztikus hangulat, a kárpát-medencei magyarok találkozóhelye. Ezt jelenti az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballcsapata. A fiúkat a gödörből tavaly kihúzó edző, László Csaba szerint ez nem véletlen. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.