Pintér Sándor: érzékeny adatokat talált a romagyilkosságokkal összefüggésben az elitcsapat

/ 2013.08.31., szombat 15:09 /

Már jutott érdekes, érzékeny adatokhoz a romagyilkosságokkal összefüggésben az az értékelő-elemző csoport, amely az ügyről minden, a polgári és katonai titkosszolgálatoknál, valamint a rendőrségnél keletkezett iratba betekinthet - erről Pintér Sándor belügyminiszter beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

A csoport két hete kezdte meg tevékenységét, abba minden érintett szervezet delegálta munkatársait, a csapat tevékenységét a Terrorelhárítási Központ koordinálja. A belügyi tárca vezetője azt mondta: a nyilvánosság a munka befejezését követően teljes terjedelmében megismerheti a részleteket.

A romagyilkosságok ügyében keletkezett minősített iratokkal összefüggésben azt mondta: szigorúan titkos iratokról van szó, amelyek tartalmazzák a felderítés folyamatát, véleményezik az elvégzett munka szakszerűségét. Hozzátette: a nemzetbiztonsági bizottság előtt már beszámoltak ezeknek az iratoknak a tartalmáról. A miniszter szerint a kormány megvizsgálta, hogy sért-e nemzetpolitikai érdekeket, ha az említett dokumentumok teljes terjedelemben nyilvánosságra kerülnek. Olyan döntés született, hogy a nyilvánosságra hozással ilyen érdekek nem sérülnek. A nemzetbiztonsági érdekek szempontjából pedig a titokgazdának, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell döntenie - tette hozzá.

A miniszter szólt arról is, hogy az illegális migráció drasztikus emelkedése meghaladta a várakozásokat. Ennek tulajdonítható, hogy ideiglenes menekülttáborokat kellett nyitni az ebben az évben már tizenötezer fős létszámot meghaladó illegális bevándorló számára. Pintér Sándor különösen kétségbeejtőnek nevezte a politikai menedékjogot kérők számát. Előrevetítette azt is, hogy a szíriai események tükrében onnan már több mint egymillió menekült érkezett Törökországba. Úgy fogalmazott: „Ha elszánják magukat, hogy ebbe az irányba induljanak tovább, akkor újabb városokban kell ideiglenes táborokat nyitnunk".

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.