new.valasz.hu/itthon/szorakozik-az-orosz-titkosszolgalat-az-mszp-meg-besegit-103361

http://new.valasz.hu/itthon/szorakozik-az-orosz-titkosszolgalat-az-mszp-meg-besegit-103361

Kövér László meglenne Stumpf István „parttalan jogászkodása” nélkül

/ 2013.03.27., szerda 08:22 /
Kövér László meglenne Stumpf István „parttalan jogászkodása” nélkül

Stumpf Istvánt mi jelöltük ugyan, de sosem volt Fidesz-tag – határolódik el az egykor Orbán-miniszter alkotmánybírótól Kövér László a Heti Válasznak adott, a március 30-án 25 éves Fidesz útjára is visszatekintő interjújában. Mint az Országgyűlés elnöke fogalmaz, a Stumpf által képviselt „önhatalmú és parttalan jogászkodás” nélkül jól meglennének.

Fotó: Ajpek Orsi

A házelnök a Heti Válasz-interjúban nem kíméli az Alkotmánybíróságot sem.
 
„Ki is a demokrata? Én, aki szerint a nép szabad döntésén múlik az ország iránya, aztán négy év múlva lehet korrigálni, vagy az, aki a nép iránti bizalmatlanságában egy szűk grémiumtól várja, hogy a csillagok állásából, belekből és madárcsontokból olvassa ki, hogy alkotmányosságisten mit üzen a földi halandóknak?” – teszi fel a kérdést Kövér László, aki szerint ha valami, akkor az a Stumpf István által megfogalmazott ötlet tényleg az alkotmányos jogállam és a demokrácia halálát jelentené, ha az AB megsemmisíthetné az alkotmány rendelkezéseit is. „Egy demokráciában egyetlen alkotmányozó hatalom létezik: a nép, amely a választásokon mandátumot nyert képviselőin keresztül, a rögzített eljárási szabályok alkalmazásával gyakorolja ezt a jogát.”

Az Országgyűlés elnöke a Fidesz-székház udvarát a minap „elfoglaló” tüntetők kommunista vezető szüleiről szóló kijelentésével kapcsolatban úgy fogalmaz: „Igazságtalan és megalapozatlan volt amit mondtam, hiszen fogalmam sincs, kik a Fidesz-székház udvarát ideiglenesen megszálló tüntetők felmenői.” A házelnök szerint mégis óriási a különbség az egykori fideszesek és a mai tüntetők között.
„Akik ma a »röghöz kötés« ellen tiltakoznak, átgondolni sem képesek, mi ellen menetelnek, nemhogy olyan morális alapról tennék ezt, mint mi annak idején.”

Kövér szerint ők már a '80-as évek eleje óta készülődtek a társadalmi szerepvállalásra. „Tudtuk: ha már nemzedékünknek ahhoz a nyolc százalékához tartozunk, amely lehetőséget kapott, hogy a felsőoktatáson át az elit részévé váljon, az felelősséget jelent. Eszünkbe nem jutott, hogy el kellene mennünk innen, pedig akkor diktatúra volt.

 
Az interjút a március 28-ától kapható Heti Válaszban olvashatják, amely aznaptól a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.