valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

http://valasz.hu/itthon/nem-is-gondolta-volna-ki-penzeli-az-uj-luxusszallot-a-lanchidnal-120600

Ki nyer Tapolcán? – friss jelentés a frontról

/ 2015.03.19., csütörtök 11:01 /
Ki nyer Tapolcán? – friss jelentés a frontról

Egy kórházvédő jobbikos SS-gyanús tetoválásokkal, egy idősebb szakszervezeti vezető és egy iskolamentő fideszes tanár: az ő összecsapásuk dönti el, hogy a tapolcai-ajkai időközi választáson megáll-e a Fidesz tavaly ősz óta tartó kudarcsorozata. Riportunk a friss Heti Válaszban.

A veszprémi 3-as körzetnek már a neve is megtévesztő: tapolcainak mondják, de legnagyobb városa Ajka. A választókerület három pólus – Ajka, Tapolca és Sümeg – köré szerveződik, és mindegyik városnak megvan a saját kis hátországa. Ajka és Tapolca között hagyományosan erős a versengés. A helyi szavazóknak valószínűleg a jelölt származása legalább annyit nyom a latban, mint a pártkötődése, és nem szívesen szavaznak a szomszédvár emberére. A három pólus ráadásul politikailag is más-más irányba húz. Ajka hagyományosan inkább szocialista, Tapolca tavaly ősszel váratlanul jobbikos lett, Sümeg és a falvak viszont megbízhatóan fideszesek.

Ami a három jelölt személyes „bekötöttségét” illeti, itt sem látni egyértelmű győzelmi tényezőt. A jobbikos Rig Lajos egyértelműen tapolcai, Ajkán nem nagyon ismerik. A szocialista Pad Ferenc egyértelműen ajkai, a körzet többi részén csekély az ismertsége. Mindkét ellenzéki igyekszik, hogy magát pozícionálja az esélyes kihívó szerepébe, mivel a Fideszt rommá lehetne verni, ha az elégedetlenség egy irányba fordulna. Erre Rig Lajosnak van több esélye, de ma még ez sem dőlt el. Legnehezebb dolga a fideszes Fenyvesi Zoltánnak van, mert az ő esetében a párt bázisa és a saját szűkebb pátriája nem esik egybe.

Riportunk a március 19-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.