Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

/ 2018.02.25., vasárnap 07:00 /
Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Most vasárnap Hódmezővásárhelyen országos jelentőségű időközi választást rendeznek. A pártok ugyanis élesben próbálják ki április stratégiájukat – a Csongrád megyei település voksolása lényegében a parlamenti választás főpróbája.

Lázár János kormánytagként is rajta tartotta szemét Hódmezővásárhelyen, rendszeres résztvevője például a városi közgyűléseknek. Bár nem a miniszter indul, megtestesíti a harmadik kormányzati ciklusára készülő Fidesz erősségeit és gyengeségeit. Hódmezővásárhely fideszes vezetése egyrészt imponáló, az ellenzéki jelölt által is elismert eredményeket ért el az elmúlt négy évben. Másfelől a pártnak – az országos politikához hasonlóan – helyben olyan homályos történetekre is hihető magyarázatot kellene adni, mint amilyen az Elios-ügy.

A kormánypárti Hegedűs Zoltán ellenében függetlenként, de összellenzéki támogatással induló Márki-Zay Péter sikerének vagy kudarcának is lesz országos hatása. A kérdés az: vajon létrehozható egy választói koalíció a helyben legesélyesebb kormányellenes induló mögött? Milyen hódmezővásárhelyi eredmény jelentene fordulatot az országos kampányban, illetve hány százalékból következtethetnénk egy újabb fideszes kétharmadra?

 

Részletes háttér a február 22-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.