valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

http://valasz.hu/itthon/ugynokvad-a-volt-magyar-nemzet-foszerkeszto-ellen-petho-tibor-valaszol-128202

Kicsinálják a Millenárist? Akcióban a HVG ex-főszerkesztője

/ 2015.05.07., csütörtök 07:57 /
Kicsinálják a Millenárist? Akcióban a HVG ex-főszerkesztője

Pert nyertek a zajtól szenvedő lakók a Millenárissal szemben: a rendezvényközpontot minden hangosítással járó szabadtéri programtól eltiltották. A példátlanul szigorú ítéletet nehéz lesz betartatni, és megölheti Buda legnépszerűbb közösségi helyét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Szokatlan ítéletet hozott március közepén a II. és III. Kerületi Bíróság a Millenáris környékén lakó panaszosok és az állami tulajdonú nonprofit kft. jogvitájában. Az elsőfokú ítéletben a bíróság mindenben igazat adott a három felperesnek – az egyikük Réti Pál, a HVG volt főszerkesztője –, és eltiltotta a rendezvényközpontot attól, hogy szabadtéren vagy hangszigetelés nélküli épületben bármilyen hangosítással járó rendezvényt tartson.

Amennyiben az ítélet másodfokon nem változik, és a döntést sikerül végrehajtatni, az a Millenáris végét jelenti abban a formában, ahogy eddig működött, és beláthatatlan következményekkel járhat az egész város életére, hiszen számtalan hasonló fekvésű, lakóházakkal körülvett közösségi tér létezik. A Millenárissal pedig azért lesz nagy baj, mert az egész létesítményt a rendezvényszervezés tartja el, a fenntartó nonprofit cég egy fillér állami támogatást sem kap, ezért rendezvények nélkül halálra van ítélve. És vele együtt Bel-Buda legnagyobb parkja és legsikeresebb városrehabilitációs beavatkozása is veszélybe kerülne.

Részletek a május 7-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.