valasz.hu/itthon/variaciok-milliora-ellenzeki-facebook-csoportok-es-a-fuggetlenseg-42349/

http://valasz.hu/itthon/variaciok-milliora-ellenzeki-facebook-csoportok-es-a-fuggetlenseg-42349/

Kiderül, mi van a sörben: laborban vizsgálták a gyanús italokat

/ 2015.06.15., hétfő 15:49 /
Kiderül, mi van a sörben: laborban vizsgálták a gyanús italokat

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság negyven különböző típusú és ízű sör minőségét vizsgálta. Az analízis fő szempontja az volt, hogy a jelölések megfelelőek-e, tehát valóban olyan sör van-e a palackban, vagy a dobozban, ami arra rá van írva.  A végeredmény megnyugtató: mindent rendben találtak.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége üdvözölte az élelmiszer- és vegyipari laboratóriumi vizsgálatok eredményét. Közleményében leszögezi: a magyar sörgyártók különös figyelmet fordítanak az állandó, megbízhatóan magas minőségre és a jelöléseknek való megfelelésre. Tavaly valamelyest növekedett is a hazai prémium sörök piaca. Az idén is hasonló trendre számít az ipar.

Az NFH vizsgálatának fő szempontja az volt, hogy a jelölések megfelelőek-e, tehát valóban olyan sör van-e a palackban, vagy a dobozban, ami arra rá van írva. Ezen túlmenően a sörök alkoholtartalmát is vizsgálták: azaz, hogy a címkén feltüntetett értékek megfelelnek-e a termékben lévő valós alkoholtartalomnak. A mért alkoholtartalom valamennyi esetben megfelelt a címkén megjelölt értéknek. Az NFH hibátlan bizonyítványt állított ki, „ez is igazolja a sörgyártók erőfeszítéseit, hogy a magyar fogyasztókat megfelelően tájékoztassák és állandó, jó minőségű sörrel lássák el” – mondta dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Tavaly mintegy 2 százalékkal növekedett a hazai söripar által értékesített sör mennyisége. Jól szerepeltek a prémium kategóriájú sörök, amelyből 23 százalékkal több fogyott, mint az előző évben. Az idén a szövetség hasonló mértékű bővülésre számít és bízik abban, hogy folytatódik a prémium sörök lendülete. Ennek érdekében „Sör mi több” névvel rendezvénysorozatot indítottak útnak, amelynek célja a sörkultúra elmélyítése és a sör sokoldalúságának bemutatása. A sorozat keretében idén a sört a modern magyar gasztronómia fogásaival párosítják és biztatják a sörivókat, hogy keressék meg a saját kedvenc sör-étel párosításukat.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége a vezető hazai sörgyártók érdekképviseleti szervezete. Tagvállalatai a Borsodi Sörgyár Kft, a Dreher Sörgyárak Zrt. és a Heineken Hungária Zrt. négy magyarországi gyárban összesen 6,2 millió hl sört termeltek 2014-ben. A sörgyárak közel 1700 főt foglalkoztatnak és beszállítóikon keresztül munkát adnak további 25000 főnek. Az MSSZ tagvállalatai 2014-ben 66,2 milliárd forinttal járultak hozzá a közteherviseléshez.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.