valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

http://valasz.hu/itthon/egy-fidesz-szavazo-biralhatja-e-a-kormanyt-itt-a-valasz-128949

Kiderült: még saját bevándorlási szabályainak is ellentmond az EU

/ 2015.09.03., csütörtök 15:00 /
Kiderült: még saját bevándorlási szabályainak is ellentmond az EU

A világ legunalmasabb foglalatosságának gondolta az uniós dokumentumhegyek böngészgetését? Akkor nézze meg, miként mondanak ellent európai politikusok a saját határozataiknak és szavaiknak, amikor minket csesztetnek a határkerítés és a Keletinél kialakult helyzet miatt. 

„Valamennyi EU-tagállamnak beruházásokat kell létesítenie annak érdekében, hogy a schengeni térség egészének megóvása céljából megvédje külső határait. Egyes országok, nevezetesen az unió külső határain fekvő államok számára ezek a beruházások a nagy migrációs nyomás következtében igen tetemesek lehetnek.” (Az Európai Bizottság irányelve a schengeni határőrizetről)

„A külső határok hatékony őrzése, illetve felügyelete, földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül, különös jelentőséggel bír a tagállamok számára.” (Az Európai Tanács határozata)

„A külső határokat csak a határátkelőhelyeken és azok hivatalos nyitvatartási ideje alatt lehet átlépni. (…) Az EU-n kívüli országok állampolgárait be- és kiutazáskor alapos ellenőrzésnek kell alávetni.” (A Schengeni Határ Szabályzata)

„A tagállamok a külső határokat nemcsak maguk, hanem (a szolidaritás elve alapján) a schengeni térség többi tagállama miatt is őrzik. A hatékony határellenőrzést folyamatosan fenn kell tartani, s az ellenőrzésnek minden illegális tevékenységre ki kell terjednie, beleértve azokat is, amelyek nem jelentenek veszélyt az adott ország biztonságára.” (Az EU Schengeni Katalógusa)

„Minden megfelelő intézkedést meg kell tenni a belső biztonság megőrzésére és az illegális bevándorlás megelőzésére. (…) A határőrizet iránti pontos elvárások számos tényezőtől függenek, nevezetesen: az illegális migrációs nyomástól, a földrajzi elhelyezkedéstől, a beutazók jellegétől és a határforgalom nagyságától.” (Az EU Schengeni Katalógusa)

„Kerítések és járőr-ösvények a sínek mindkét oldalán a határ vonalától a határátkelőig.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a vasúti határátkelők esetében)

„Biztonsági intézkedések: közvilágítás, kerítés a kikötő területe körül.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a vízi határátkelők esetében)

„A kikötő területét kerítéssel kell körbevenni.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a tengeri határátkelők esetében)

„A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.” (A budapesti Német Nagykövetség közleménye „az aktuális események fényében”)

„A Nyugat-Európába történő vízummentes utazással kapcsolatban hiú remények és félreértések olyan széles körben kaptak lábra a menekültek és menedékkérők között, hogy az UNHCR [az ENSZ menekültügyi ügynöksége] budapesti regionális kirendeltsége szükségesnek találta információs szórólapon magyarázni a változásokat. „Az emberek abban a tévhitben vannak, hogy a határ útlevél nélkül történő átlépése mellett a schengeni térségben ahol csak akarnak, le is telepedhetnek és dolgozhatnak”, mondja Lloyd Dakin, az UNHCR regionális képviselője. A Nyugatra való távozás szándéka is félreértésen alapul. A menekültek és menedékkérők az új EU-tagállamokban a munkavállalás és az integráció terén számos nehézséggel találják szembe magukat. „Tudniuk kell viszont, hogy ez az EU-ban máshol is így van, és további gondokat okozhatnak maguknak és a helyzetüknek, ha a közösségen belül szabálytalanul vándorolnak”, mondja Dakin.” (Az ENSZ menekültügyi ügynökségének közleménye, 2007. december)

„Tegnap (január 27-én) Athénban Brice Hortefeux francia belügyminiszter támogatásáról biztosította azt a projektet, melynek értelmében egy 12,5 kilométeres falat építenek a görög-török határ kritikus szakaszán. (…) »Az intézkedés, amennyiben nem a berlini fal újjáépítéséről szól, helyes lépés, ezért támogatjuk«, mondta a Le Monde című francia lap szerint Hortefeux. (…) A kerítést Orestia térségében húzzák fel, a török város, Edirne közelében, ahova a legtöbb migráns érkezik.” (Az euractiv.com írása 2011 januárjában)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.