valasz.hu/itthon/a-rendorok-es-maffia-kapcsolatanak-mas-aspektusaira-is-feny-derul-52559/

http://valasz.hu/itthon/a-rendorok-es-maffia-kapcsolatanak-mas-aspektusaira-is-feny-derul-52559/

Kiderült: még saját bevándorlási szabályainak is ellentmond az EU

/ 2015.09.03., csütörtök 15:00 /
Kiderült: még saját bevándorlási szabályainak is ellentmond az EU

A világ legunalmasabb foglalatosságának gondolta az uniós dokumentumhegyek böngészgetését? Akkor nézze meg, miként mondanak ellent európai politikusok a saját határozataiknak és szavaiknak, amikor minket csesztetnek a határkerítés és a Keletinél kialakult helyzet miatt. 

„Valamennyi EU-tagállamnak beruházásokat kell létesítenie annak érdekében, hogy a schengeni térség egészének megóvása céljából megvédje külső határait. Egyes országok, nevezetesen az unió külső határain fekvő államok számára ezek a beruházások a nagy migrációs nyomás következtében igen tetemesek lehetnek.” (Az Európai Bizottság irányelve a schengeni határőrizetről)

„A külső határok hatékony őrzése, illetve felügyelete, földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül, különös jelentőséggel bír a tagállamok számára.” (Az Európai Tanács határozata)

„A külső határokat csak a határátkelőhelyeken és azok hivatalos nyitvatartási ideje alatt lehet átlépni. (…) Az EU-n kívüli országok állampolgárait be- és kiutazáskor alapos ellenőrzésnek kell alávetni.” (A Schengeni Határ Szabályzata)

„A tagállamok a külső határokat nemcsak maguk, hanem (a szolidaritás elve alapján) a schengeni térség többi tagállama miatt is őrzik. A hatékony határellenőrzést folyamatosan fenn kell tartani, s az ellenőrzésnek minden illegális tevékenységre ki kell terjednie, beleértve azokat is, amelyek nem jelentenek veszélyt az adott ország biztonságára.” (Az EU Schengeni Katalógusa)

„Minden megfelelő intézkedést meg kell tenni a belső biztonság megőrzésére és az illegális bevándorlás megelőzésére. (…) A határőrizet iránti pontos elvárások számos tényezőtől függenek, nevezetesen: az illegális migrációs nyomástól, a földrajzi elhelyezkedéstől, a beutazók jellegétől és a határforgalom nagyságától.” (Az EU Schengeni Katalógusa)

„Kerítések és járőr-ösvények a sínek mindkét oldalán a határ vonalától a határátkelőig.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a vasúti határátkelők esetében)

„Biztonsági intézkedések: közvilágítás, kerítés a kikötő területe körül.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a vízi határátkelők esetében)

„A kikötő területét kerítéssel kell körbevenni.” (Az EU Schengeni Katalógusának előírása a tengeri határátkelők esetében)

„A dublini egyezmény érvényes európai jogszabály. Ennek értelmében a menekültstátuszt kérelmezőknek abban az országban kell regisztráltatniuk magukat, amelynek határán keresztül beléptek az Európai Unióba. A menekültügyi eljárást is alapvetően abban az országban kell lefolytatni.” (A budapesti Német Nagykövetség közleménye „az aktuális események fényében”)

„A Nyugat-Európába történő vízummentes utazással kapcsolatban hiú remények és félreértések olyan széles körben kaptak lábra a menekültek és menedékkérők között, hogy az UNHCR [az ENSZ menekültügyi ügynöksége] budapesti regionális kirendeltsége szükségesnek találta információs szórólapon magyarázni a változásokat. „Az emberek abban a tévhitben vannak, hogy a határ útlevél nélkül történő átlépése mellett a schengeni térségben ahol csak akarnak, le is telepedhetnek és dolgozhatnak”, mondja Lloyd Dakin, az UNHCR regionális képviselője. A Nyugatra való távozás szándéka is félreértésen alapul. A menekültek és menedékkérők az új EU-tagállamokban a munkavállalás és az integráció terén számos nehézséggel találják szembe magukat. „Tudniuk kell viszont, hogy ez az EU-ban máshol is így van, és további gondokat okozhatnak maguknak és a helyzetüknek, ha a közösségen belül szabálytalanul vándorolnak”, mondja Dakin.” (Az ENSZ menekültügyi ügynökségének közleménye, 2007. december)

„Tegnap (január 27-én) Athénban Brice Hortefeux francia belügyminiszter támogatásáról biztosította azt a projektet, melynek értelmében egy 12,5 kilométeres falat építenek a görög-török határ kritikus szakaszán. (…) »Az intézkedés, amennyiben nem a berlini fal újjáépítéséről szól, helyes lépés, ezért támogatjuk«, mondta a Le Monde című francia lap szerint Hortefeux. (…) A kerítést Orestia térségében húzzák fel, a török város, Edirne közelében, ahova a legtöbb migráns érkezik.” (Az euractiv.com írása 2011 januárjában)

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.