valasz.hu/itthon/magyar-szereplo-a-legborzalmasabb-kivegzesek-listajan-102120

http://valasz.hu/itthon/magyar-szereplo-a-legborzalmasabb-kivegzesek-listajan-102120

Kimondatott: Magyarország a legjobb

/ 2017.07.31., hétfő 08:20 /
Kimondatott: Magyarország a legjobb

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke. A Papp László Budapest Sportarénában rendezett vasárnap esti záróünnepségen Julio Maglione köszönetet mondott a magyar kormánynak, Budapest és Balatonfüred önkormányzatának, a szervezőknek és a több ezernyi önkéntesnek: „Mindannyiuk támogatása, lelkesedése és profizmusa tette lehetővé, hogy ez legyen a FINA történetének legjobb világbajnoksága. Gratulálok. (...) Sportolóink, edzőink, tisztviselőink két héten át felejthetetlen élmények sorát élték meg. Mindannyian itthon éreztük magunkat, fantasztikus helyszíneken, zsúfolt lelátók előtt, csodálatos hangulatban, a magyar emberek szeretetétől övezve.”

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és a szervezőbizottság elnöke arról beszélt: ha a világbajnokság alatt nem lehetett észrevenni, hogy csak két év volt a felkészülésre, akkor Magyarország elmondhatja, hogy megcsinálta a lehetetlent.

A záróceremónia hagyományos részeként a miniszter a hazai szervezők nevében visszaadta a FINA-zászlót Maglione elnöknek, aki azt továbbadta a következő házigazdának, a 18. vizes világbajnokságot rendező dél-koreai Kvangdzsu polgármesterének.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.