Kirúgná Schwezoff Dávidot a zuglói zsidó közösség

/ 2014.11.20., csütörtök 07:42 / Hírforrás: MTI

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójának lemondását követeli a BZSH zuglói közössége - számol be róla csütörtöki cikkében a Népszava és a Magyar Nemzet.

A Népszava szerint a BZSH ügyvezető igazgatóját azért akarják eltávolítani, mert nyilatkozataival, legutóbbi feljelentésével zavart, bizonytalanságot kelt a hitközségben és a társadalomban. Tűrhetetlennek tartják, hogy a BZSH az ügyvezető hibájából nem hajlandó közös asztalhoz ülni a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vezetőivel, inkább kiélezi az ellentéteket.

A Magyar Nemzet ismerteti: a BZSH zuglói körzete nyílt levelében arra kéri minden hittestvérüket, aki tenni szeretne a zsidó közösség jövőjéért, aláírásával követelje Schwezoff azonnali lemondását, hogy „a Mazsihisz és a BZSH új szellemben, nyugodt körülmények között végezze feladatát, hogy a honi zsidóság érdekeit képviselni hivatott szervezetek végre valós értékek alapján működhessenek”.

A Magyar Nemzet felidézi: Schwezoff Dávid október 31-én feljelentést tett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó csalás és sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Dohány utcai zsinagóga beléptetési rendszere ügyében. A BZSH és a Mazsihisz között egyre jobban kiéleződő ellentétek egyik kritikus pontja a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga, amelynek felújítására 2,7 milliárd forintot szán a kormány. Schwezoff Dávid szerint az épület felújításának ügyében nem a Mazsihisznek, hanem a BZSH-nak kellene tárgyalnia a kormánnyal.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.