valasz.hu/itthon/a-gyilkossag-csak-egy-show-volt-22274

http://valasz.hu/itthon/a-gyilkossag-csak-egy-show-volt-22274

Kisebb csoda lenne, ha teljesülne Orbán Viktor jóslata

/ 2018.01.11., csütörtök 09:09 /
Kisebb csoda lenne, ha teljesülne Orbán Viktor jóslata

Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez. Amennyiben az Európai Unió nem tud pénzügyi támogatást adni, Kínához fordulunk – mondta Orbán Viktor tegnap egy Berlinben a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásán. A miniszterelnök kiemelte:

A V4-ek rendkívül dinamikusan növekednek, 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat, és nettó befizetői lesznek az EU költségvetésének.

Orbán Viktor korábban is mondott hasonlót, amikor arról beszélt, hogy 2030-ra Ausztriát érhetjük utol. Akkor több számítás is készült, hogy ez miként lenne lehetséges. Mivel Orbán Viktor sem akkor, sem most nem árulta el, hogy milyen téren, milyen mutatókban zárkóznánk fel másfél évtizeden belül a hanyatló Nyugathoz, így a legtöbb kalkulációban a legáltalánosabb mutatót, az egy főre jutó GDP mértékét vették alapul.

E szerint azt feltételezve, hogy Ausztria mostantól kezdve stagnálni fog, a magyar GDP-nek 2030-ig évente 8.9%-ot kellene növekednie, hogy a sógorokat beérjük. Ami nem gyönge feladat, még a mostanság oly sokszor példaként említett kínaiak is elismerően csettintenének.

A miniszterelnök megszólalásait figyelők azonban nem csak a világrekord felzárkózási tempóra kapták fel a fejüket, a gondolatsor másik eleme is hordoz némi ellentmondást.

Orbán Viktor tegnap tehát így fogalmazott:

Forrásokra van szükségünk az új utak vagy vezetékek építéséhez.

Bő három héttel ezelőtt, a szokásos, pénteki Kossuth rádiós interjújában viszont azt mondta: a magyar gazdaságot lehet működtetni uniós források nélkül, a gazdaság motorja nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek. A miniszterelnök mindehhez hozzátette:

Senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll.

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!