Kiszélesítenék a Lánchidat – buherálás a világörökséggel

/ 2014.08.13., szerda 19:00 /
Kiszélesítenék a Lánchidat – buherálás a világörökséggel

A Lánchíd járdáinak kiszélesítését tervezi a Budapesti Közlekedési Központ – értesült lapunk. Végleges döntés még nem született, de a műemléki tervtanács tiltakozása ellenére továbbra is napirenden van az ötlet, amellyel a fotózgató turistákon kívül senki nem járna jól. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Gőzerővel folyik a Lánchíd esedékes nagy felújításának tervezése, amellyel együtt a tágabb környezetét is átalakítanák, a szélesebb nyilvánosság azonban eddig keveset hallhatott a tervekről. Érthetetlen okokból a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem állna meg a valóban szükséges műszaki felújításnál, hanem a tervezőket megbízta, hogy vizsgálják meg a járdák kiszélesítésének lehetőségét is. 

Ez csak látszólag apróság: egy híd megjelenését alapvetően meghatározza az egyes elemek egymáshoz viszonyított aránya. A Lánchíd Budapest egyik ikonja, amelyhez csak a legnagyobb tisztelettel, az eredeti állapotokhoz való közelítés céljából lenne szabad hozzányúlni. A híd tervezett „elhízlalásának” még értelme sincs, mivel csak a gyalogosok és a turisták számára biztosítana kényelmesebb áthaladást, a kerékpárosokat az úttestre terelnék. 

Teljes háttér a Heti Válasz augusztus 14-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.