valasz.hu/itthon/ezert-kell-allandoan-sorosozni-125922

http://valasz.hu/itthon/ezert-kell-allandoan-sorosozni-125922

Gyanús pénzügyekről beszélnek egy kiszivárgott jobbikos hangfelvételen

/ 2014.05.13., kedd 09:56 /

Lopásról, eltűnt számlákról és helyzetbe hozott haverokról beszélt egy, az Index hírportál birtokába került hangfelvételen a Jobbik EP-lista ötödik helyen lévő jelöltje, Sípos László. Az ügy másik kulcsszereplője Kovács Béla, a radikálisok brüsszeli képviselője, aki kapcsot jelent a Jobbik és Moszkva között is.

Sipos László (fotó: MTI)

A Jobbikra nézve rendkívül kínos szövegeket közöl egy eddig titkos hangfelvétel leirataként kedden az Index. Információik szerint Sípos László, a Jobbik külügyi kabinetjének alelnöke, jelenleg a párt EP-listáján az ötödik, azaz befutó helyen szereplő képviselő-jelölt tavaly a szintén jobbikos Kovács Béla kérésére vizsgálta meg az AENM (Alliance of European National Movements), vagyis az európai radikális jobboldali pártszövetség könyvelését, melyben saját szavai szerint szabálytalanságokat és lopásra utaló jeleket is felfedezett.

„Ha ezt a való életben egy cégnél vizsgálnák, akkor már rég azt mondanák, hogy finito” - mondja a felvételen Sípos, és a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy az AENM pénzügyeire utal. Az Index szerint Sípos nemcsak arról beszél, hogy számlakupacokat hagyott el a szövetség könyvelője, hanem arról is, hogy szerinte Nick Griffin (a Brit Nemzeti Párt vezére, aki a Jobbik EP-képviselője, Kovács Béla vezette AENM alelnöke is egyben) azt várja tőle, hogy „segítsen neki lopni". De megemlíti azt is, hogy a brit szélsőjobboldali vezér a szervezet rendezvényeinek keretében utaztatja rokonait, barátait.

Griffin egyébként idén januárban magáncsődöt jelentett be.

Az Index elérte az ügyben Sípost, aki elismerte, hogy a fent idézett mondatok így, ebben a formában hangzottak el, ám szerinte „egy nehéz időszakban zajlott indulatos magánbeszélgetésből kiragadott mondatokról” van szó, amelyeknek „sem stílusa, sem szóhasználata nem hivatalos véleménynyilvánítás, vagy nyilatkozat”.

 

 Kicsoda Kovács Béla?

A Jobbik pártigazgatójával, Szabó Gáborral szoros kapcsolatban álló Kovács kulcsszerepet játszik a párt külkapcsolataiban: nemcsak a Jobbik orosz vonalait építette ki, de sokat tett azért is, hogy a Jobbik összebútorozzon a nyugat-európai szélsőjobboldallal - írja az Index.

Kovácsról köztudott, hogy otthonosan mozog Oroszországban, és szeretik is ott. Nem titok, hogy 2008-ban Kovács szervezte Vona Gábor moszkvai útját is. 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.