felsooktatasirangsor.hu/itthon/az-elmaradt-osszeomlas-5179

http://felsooktatasirangsor.hu/itthon/az-elmaradt-osszeomlas-5179

Gyanús pénzügyekről beszélnek egy kiszivárgott jobbikos hangfelvételen

/ 2014.05.13., kedd 09:56 /

Lopásról, eltűnt számlákról és helyzetbe hozott haverokról beszélt egy, az Index hírportál birtokába került hangfelvételen a Jobbik EP-lista ötödik helyen lévő jelöltje, Sípos László. Az ügy másik kulcsszereplője Kovács Béla, a radikálisok brüsszeli képviselője, aki kapcsot jelent a Jobbik és Moszkva között is.

Sipos László (fotó: MTI)

A Jobbikra nézve rendkívül kínos szövegeket közöl egy eddig titkos hangfelvétel leirataként kedden az Index. Információik szerint Sípos László, a Jobbik külügyi kabinetjének alelnöke, jelenleg a párt EP-listáján az ötödik, azaz befutó helyen szereplő képviselő-jelölt tavaly a szintén jobbikos Kovács Béla kérésére vizsgálta meg az AENM (Alliance of European National Movements), vagyis az európai radikális jobboldali pártszövetség könyvelését, melyben saját szavai szerint szabálytalanságokat és lopásra utaló jeleket is felfedezett.

„Ha ezt a való életben egy cégnél vizsgálnák, akkor már rég azt mondanák, hogy finito” - mondja a felvételen Sípos, és a szövegkörnyezetből egyértelműen kiderül, hogy az AENM pénzügyeire utal. Az Index szerint Sípos nemcsak arról beszél, hogy számlakupacokat hagyott el a szövetség könyvelője, hanem arról is, hogy szerinte Nick Griffin (a Brit Nemzeti Párt vezére, aki a Jobbik EP-képviselője, Kovács Béla vezette AENM alelnöke is egyben) azt várja tőle, hogy „segítsen neki lopni". De megemlíti azt is, hogy a brit szélsőjobboldali vezér a szervezet rendezvényeinek keretében utaztatja rokonait, barátait.

Griffin egyébként idén januárban magáncsődöt jelentett be.

Az Index elérte az ügyben Sípost, aki elismerte, hogy a fent idézett mondatok így, ebben a formában hangzottak el, ám szerinte „egy nehéz időszakban zajlott indulatos magánbeszélgetésből kiragadott mondatokról” van szó, amelyeknek „sem stílusa, sem szóhasználata nem hivatalos véleménynyilvánítás, vagy nyilatkozat”.

 

 Kicsoda Kovács Béla?

A Jobbik pártigazgatójával, Szabó Gáborral szoros kapcsolatban álló Kovács kulcsszerepet játszik a párt külkapcsolataiban: nemcsak a Jobbik orosz vonalait építette ki, de sokat tett azért is, hogy a Jobbik összebútorozzon a nyugat-európai szélsőjobboldallal - írja az Index.

Kovácsról köztudott, hogy otthonosan mozog Oroszországban, és szeretik is ott. Nem titok, hogy 2008-ban Kovács szervezte Vona Gábor moszkvai útját is. 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.