Kiszivárgott: így vágnak vissza a szcientológusok a házkutatás miatt

/ 2017.10.19., csütörtök 17:00 /

„Minden olyan alkalommal, amikor igazán nyerésben vagyunk, a mókusok elkezdenek visítani. Meg tudod mondani, hogy kik a mókusok. Csak akkor üvöltenek, illetve akkor kevernek bajt, amikor nyerésben vagyunk” – írják egymásnak biztatásul a Facebookon a szcientológusok, miután a rendőrség budapesti központjukban és országszerte még harminc helyszínen házkutatást tartott. A szervezetnél ugyanis személyes adattal történő visszaélés és más bűncselekmények gyanúja merült fel.

„A látványos siker megnégyszerezheti a panaszok számát. Mondd azt a panaszkodóknak: »Gyere be, és válj Clearré.« Egyébként ne törődj velük. Ahhoz, hogy megérts egy mókust, gondolj bele egy olyan ember reakciójába, aki nem tudta futtatni a Segítség ötödik utasítását: »Hogyan tudna egy másik személy segíteni egy másik személynek.« Ettől a gondolattól némelyik ember becsavarodik. Ez egy mókus. Nem tudják elnézni, hogy a többi ember segít másoknak anélkül, hogy be ne vadulnának. Semmi személyes nincsen abban, ha mókusaid vannak. Még a hősöknek is lehetnek tetvei” – folytatódik L. Ron Hubbard 1958-as írásának most köröztetett részlete.

A levelezést Bonyai Péter, a szervezet korábbi tagja, a Heti Válasznál megjelent Szcientológus voltam című könyv szerzője osztotta meg a blogján. A hozzászólásokból az is kiderül, hogy a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének a hétvégére tervezett adományukat a tízszeresére emelik, és szombaton nyilvános ünnepséget rendeznek, melyen „megmutatjuk, hogy kik vagyunk, virágzunk és prosperálunk… (…) Kijöttünk a »nemlétből«!!! Juppié! Az összes sajtó velünk van tele” – lelkendezik az egyik vezető. Vojtilla Tímea színésznő, Bonyai szavaival élve a „pénzszerző bizottság” vezetője pedig az alábbi videóban jelentkezett arról a tüntetésről, amely a rendőrségi eljárás, az egyház „ellehetetlenítése” miatt jött létre.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.