Kiszivárgott: így vágnak vissza a szcientológusok a házkutatás miatt

/ 2017.10.19., csütörtök 17:00 /

„Minden olyan alkalommal, amikor igazán nyerésben vagyunk, a mókusok elkezdenek visítani. Meg tudod mondani, hogy kik a mókusok. Csak akkor üvöltenek, illetve akkor kevernek bajt, amikor nyerésben vagyunk” – írják egymásnak biztatásul a Facebookon a szcientológusok, miután a rendőrség budapesti központjukban és országszerte még harminc helyszínen házkutatást tartott. A szervezetnél ugyanis személyes adattal történő visszaélés és más bűncselekmények gyanúja merült fel.

„A látványos siker megnégyszerezheti a panaszok számát. Mondd azt a panaszkodóknak: »Gyere be, és válj Clearré.« Egyébként ne törődj velük. Ahhoz, hogy megérts egy mókust, gondolj bele egy olyan ember reakciójába, aki nem tudta futtatni a Segítség ötödik utasítását: »Hogyan tudna egy másik személy segíteni egy másik személynek.« Ettől a gondolattól némelyik ember becsavarodik. Ez egy mókus. Nem tudják elnézni, hogy a többi ember segít másoknak anélkül, hogy be ne vadulnának. Semmi személyes nincsen abban, ha mókusaid vannak. Még a hősöknek is lehetnek tetvei” – folytatódik L. Ron Hubbard 1958-as írásának most köröztetett részlete.

A levelezést Bonyai Péter, a szervezet korábbi tagja, a Heti Válasznál megjelent Szcientológus voltam című könyv szerzője osztotta meg a blogján. A hozzászólásokból az is kiderül, hogy a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének a hétvégére tervezett adományukat a tízszeresére emelik, és szombaton nyilvános ünnepséget rendeznek, melyen „megmutatjuk, hogy kik vagyunk, virágzunk és prosperálunk… (…) Kijöttünk a »nemlétből«!!! Juppié! Az összes sajtó velünk van tele” – lelkendezik az egyik vezető. Vojtilla Tímea színésznő, Bonyai szavaival élve a „pénzszerző bizottság” vezetője pedig az alábbi videóban jelentkezett arról a tüntetésről, amely a rendőrségi eljárás, az egyház „ellehetetlenítése” miatt jött létre.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.