heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

http://heti-valasz.hu/itthon/nem-kaphatott-volna-menedekjogot-orban-viktortol-a-nemet-neonaci-123838

Kitálal a színész! Jobbikosnak tartanak, de tévednek!

/ 2010.04.08., csütörtök 14:24 /
Kitálal a színész! Jobbikosnak tartanak, de tévednek!

A kampány lassan végéhez közeledik, ezért arra vállalkoztunk, hogy neves személyiségektől tudakoljuk, vasárnap melyik pártra adják majd szavazatukat.

A Heti Válasz olyan személyiségeket keresett a lap korábbi megszólalói közül, akik határozottan fogalmazó, erős nemzeti elkötelezettségű, globalizációellenes, a határon túli magyarság érdekeit kiemelten hangsúlyozó nézeteikről ismertek.

A húszas listáról közlünk most két állásfoglalást; Bogár László közgazdász és Dörner György színművész véleményét.

Bogár László közgazdász: A kérdést, hogy kire fogok szavazni, eleve sértésnek érzem.

Először is jelzem, hogy 1998 óta Fidesz-szavazó vagyok, és mivel bizalmam töretlen, most is a Fideszre szavazok. 1998 és 2002 között a Heti Válasz főszerkesztőjével együtt a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára voltam, így magát a kérdést, hogy kire fogok szavazni, eleve sértésnek érzem, mint ahogy azt gyanítom, ő is annak érezné, ha neki tennék fel.

Ám mivel meggyőződésem, hogy folytathatom az ott kényszerűen félbemaradt munkámat, ezt az alkalmat is megragadnám a teendőkről való nézeteim kifejtésére. A magyar társadalom lelki, erkölcsi, szellemi talapzata, népesedése, egészsége és gazdasági újratermelési folyamatai romokban hevernek.

Olyan nemzetstratégiára van szükség, amely drámai pontossággal feltárja a helyzetet, és képes megtalálni azokat az új eszközöket és intézményeket, amelyek kiutat jelenthetnek a rendkívül mély és veszélyes válságból.

Ehhez azonban ki kell törni a hazugságoknak és félelmeknek abból az öngerjesztő köréből, amely mindeddig lehetetlenné tette ennek a nemzetstratégiának a felépítését. Ezért, Orbán Viktorral tökéletesen egyetértve, a hangsúlyt a lelki-erkölcsi megújulásban látom.

Dörner György színművész: Jobbikosnak tartanak, de tévednek!

A legfontosabb elvárásom az új kormány felé az őszinteség. Az izraeli kémrepülőgép példája is jelzi, mennyire elborítja a hazugság a politikát.

Szeretném, ha a választások után egyértelművé válna, hogy a nemzet maga intézi az ügyeit, a kormánynak csak nekünk kell megfelelnie, senki másnak. Nem jellemző az őszinteség a kampányra sem, nem tudom, kik állnak az LMP vagy az SZDSZ-MDF-szövetség mögött, és azt sem, mit akarnak.

A Jobbik más kategória, ezt a pártot a nemzeti radikalizmus iránti közigény hozta létre. Magamat nemzeti radikálisként határozom meg, vagyis minél gyorsabb változtatásokat szeretnék. Sokan természetesnek veszik, hogy ezért jobbikos vagyok, de tévednek. A legjobb belátásom szerint választok, számításba veszem, hogy ha a Fidesz erős felhatalmazást kap, akkor egyedül is képes lesz az új alkotmány elfogadására, a nemzeti vagyon visszaszerzésére.

A szívem mélyén azonban azt szeretném, ha a MIÉP élne és virulna; s ha elég ereje lenne egy nemzeti radikális program véghezvitelére, büszkén adnám nekik a szavazatomat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.