Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

/ 2018.07.05., csütörtök 09:30 /
Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

A büntetőügyek 40 százaléka per nélkül lezáródhat, és magándetektívek jelenhetnek meg a védelem oldalán – július elseje óta ez nem Amerika, hanem Magyarország. Gyanú nélkül is lehallgató állampolgárok – ez pedig nem Oroszország, hanem szintén mi vagyunk. Részletes háttér a digitális Heti Válasz friss számában.

 

Július elsejétől forradalmi változások jöhetnek a tárgyalótermekben. Sokkal racionálisabb világ következik, nemcsak gyorsabbak lesznek a perek, hanem a kis súlyú bűncselekmények tömegénél el is maradhat a tárgyalás, mert már előtte ki lehet majd egyezni a büntetésről az ügyésszel. A nagy ügyekben pedig véget ér az a gyakorlat, hogy az évek óta tartó tárgyalássorozat után megsemmisítgetik az ítéleteket, és az egészet újrakezdik, mint történt az a Biszku- vagy a vörösiszap-perben.

A Heti Válasz részletesen elemzi, milyen következményekkel jár az az egyszerű és magától értetődő mondat, hogy a vádhatóság feladata bizonyítani a vádat, miért következhet ebből a mostaninál több felmentő ítélet.
De tényleg olyan személyek telefonját és lakását is lehallgathatják a jövőben, aki ellen nem jelentettek be gyanúsítást?

Teljes cikkünk a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.