Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

/ 2018.07.05., csütörtök 09:30 /
Kitört a forradalom a magyar bíróságokon!

A büntetőügyek 40 százaléka per nélkül lezáródhat, és magándetektívek jelenhetnek meg a védelem oldalán – július elseje óta ez nem Amerika, hanem Magyarország. Gyanú nélkül is lehallgató állampolgárok – ez pedig nem Oroszország, hanem szintén mi vagyunk. Részletes háttér a digitális Heti Válasz friss számában.

 

Július elsejétől forradalmi változások jöhetnek a tárgyalótermekben. Sokkal racionálisabb világ következik, nemcsak gyorsabbak lesznek a perek, hanem a kis súlyú bűncselekmények tömegénél el is maradhat a tárgyalás, mert már előtte ki lehet majd egyezni a büntetésről az ügyésszel. A nagy ügyekben pedig véget ér az a gyakorlat, hogy az évek óta tartó tárgyalássorozat után megsemmisítgetik az ítéleteket, és az egészet újrakezdik, mint történt az a Biszku- vagy a vörösiszap-perben.

A Heti Válasz részletesen elemzi, milyen következményekkel jár az az egyszerű és magától értetődő mondat, hogy a vádhatóság feladata bizonyítani a vádat, miért következhet ebből a mostaninál több felmentő ítélet.
De tényleg olyan személyek telefonját és lakását is lehallgathatják a jövőben, aki ellen nem jelentettek be gyanúsítást?

Teljes cikkünk a friss Heti Válaszban olvasható. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.