Kódoltan üzen az új amerikai nagykövet!

/ 2015.01.21., szerda 16:41 /

Colleen Bell alig érkezett meg Budapestre, máris műfajteremtőként gondolhatunk rá: eddig ismeretlen formában, ún. nagyköveti trailerrel üzen a magyaroknak! Megmutatjuk, miket érdemes észrevenni a másfél perces kisfilmben.

Bell le sem tagadhatná televíziós produceri múltját: rövid, de minden szempontból professzionális bemutatkozó filmje roppant szimpatikus.

Ám mint minden esetben, most is az apróságokra érdemes figyelni. Kigyűjtöttem a négy, szerintem legfontosabb elemet.

1. A figyelmes néző a 250 éves közös amerikai–magyar múlt említésénél Tom Lantost, Kalifornia 12. számú választókerületének néhai képviselőjét és Pulitzer Józsefet szpottolhatja. Előbbi a Demokrata Párt tekintélyes alakja volt, így bekerülése a videóba nem lehet véletlen (George Patakit, New York 53. kormányzóját például republikánusként biztos kicsit nehezebben válogatták volna az arcképcsarnokba), míg utóbbi lapkiadó, hitvallása szerint a hatalom ellenőrzésének elkötelezett híve volt.

2. Pont 0:29-nél feltűnik egy Maksa Zoltán-hasonmás. Ráadásul családjával. Az utalás megfejtését olvasóinkra bízzuk.

3. Majdnem itt, 0:27 körül egyértelmű képi utalás történik a napenergiára (napenergia, értik?!), mely szerintünk L. Simon Lászlónak szól elsősorban.

Napenergia!

Napenergia!

4. És ami a legfontosabb: nyelvérzékeny magyarok milliói nevében köszönöm Bell asszonynak, hogy 0:45-nél a Budapest, nem pedig a rendkívül rosszul csengő Budapeszt (még jobb: Bjüdapeszt) kiejtést használta!

Kiegészítés: Tom Lantos mellett a képmontázsom minden bizonnyal a máramarosszigeti születésű Elie Wiesel látható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.