Kollégánk vezényli az újrajátszott vitát a történelmi igazságtételről

/ 2016.10.12., szerda 20:00 /

Huszonöt év után ismét téma a történelmi igazságtételi törvényjavaslat a Parlament épületében – ha csak a múltidézés kedvéért is. Ugyanis megújult formában tér vissza a Ház egyik régi, közkedvelt rendezvénysorozata, a Pulpitus beszélgetések az Országházban: októbertől a rendszerváltozás utáni első ciklus törvényjavaslatai és az azok körüli viták kerülnek terítékre.

Az első alkalmon Zétényi Zsolt és Géczi József Alajos volt országgyűlési képviselők idézik fel az úgynevezett Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat körüli vitákat. A Heti Válasznak külön öröm, hogy a beszélgetést kollégánk, Ablonczy Bálint vezeti.

Az est időpontja: október 20. 18:00–19:30-ig.

Helyszín: Országház, Vadászterem

Jelentkezni itt lehet (vagy az 1/441-4479 telefonszámon), előzetes videó pedig fent.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.