Kollégánk vezényli az újrajátszott vitát a történelmi igazságtételről

/ 2016.10.12., szerda 20:00 /

Huszonöt év után ismét téma a történelmi igazságtételi törvényjavaslat a Parlament épületében – ha csak a múltidézés kedvéért is. Ugyanis megújult formában tér vissza a Ház egyik régi, közkedvelt rendezvénysorozata, a Pulpitus beszélgetések az Országházban: októbertől a rendszerváltozás utáni első ciklus törvényjavaslatai és az azok körüli viták kerülnek terítékre.

Az első alkalmon Zétényi Zsolt és Géczi József Alajos volt országgyűlési képviselők idézik fel az úgynevezett Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat körüli vitákat. A Heti Válasznak külön öröm, hogy a beszélgetést kollégánk, Ablonczy Bálint vezeti.

Az est időpontja: október 20. 18:00–19:30-ig.

Helyszín: Országház, Vadászterem

Jelentkezni itt lehet (vagy az 1/441-4479 telefonszámon), előzetes videó pedig fent.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.