Kollégánk vezényli az újrajátszott vitát a történelmi igazságtételről

/ 2016.10.12., szerda 20:00 /

Huszonöt év után ismét téma a történelmi igazságtételi törvényjavaslat a Parlament épületében – ha csak a múltidézés kedvéért is. Ugyanis megújult formában tér vissza a Ház egyik régi, közkedvelt rendezvénysorozata, a Pulpitus beszélgetések az Országházban: októbertől a rendszerváltozás utáni első ciklus törvényjavaslatai és az azok körüli viták kerülnek terítékre.

Az első alkalmon Zétényi Zsolt és Géczi József Alajos volt országgyűlési képviselők idézik fel az úgynevezett Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvényjavaslat körüli vitákat. A Heti Válasznak külön öröm, hogy a beszélgetést kollégánk, Ablonczy Bálint vezeti.

Az est időpontja: október 20. 18:00–19:30-ig.

Helyszín: Országház, Vadászterem

Jelentkezni itt lehet (vagy az 1/441-4479 telefonszámon), előzetes videó pedig fent.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Elképzelhetetlenül zsírosra hízott a magyar állam

Kósa Lajos városfejlesztési szuperminisztersége egy folyamat végállomása: kiépült egy rendszer, amelyben minden településtípus beruházásaiért erős politikai szereplő felel. A választásokra optimalizált rend eredménye egyelőre a mind hatalmasabb állami vízfej. Részletek a friss Heti Válaszban.

Támad az ukrán sovinizmus – hecckampányt indítottak a magyarok ellen

Nem álltak hazánk mellé a visegrádi országok a módosított ukrán oktatás törvény elleni tiltakozásban. Közben Ukrajnában folyik a hecckampány, amely Kárpátalja elszakításának szándékával rágalmazza az ott élő magyarokat. Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.

Orbán Viktor nagyon akarja, hogy maradjon Angela Merkel

A hétvégi német választások előtt lapunk tudósítója önfeláldozó bátorsággal a törökök és a szélsőjobb kedvenc berlini negyedeibe is alámerült, hogy felbukkanva megállapítsa: talán túl sokat is imádkozott Orbán Viktor a német kancellár győzelméért. A csütörtöki Heti Válaszból megtudhatja, miért van ez így, illetve mire lehet számítani a jövőben.