Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

/ 2017.10.22., vasárnap 13:00 /
Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Abban nincs vita a jobboldalon, hogy Magyarország nem kér a multikulturalizmusból, a – nemzeti feloldódás előszobájának tekintett – migrációs nyitottságból, amelynek egyik legfőbb szószólója Soros György. A különbség ott mutatkozik, hogy egyesek szerint a pénzember cikkeiből kirajzolódik egy mesterterv, amelynek létrehozásán dolgozik az Európai Bizottság is, mások viszont távol tartanák magukat ettől az (összeesküvés-)elmélettől.

Ezért gyanúsította meg Semjén Zsolt hazaárulással Navracsics Tibor uniós biztost, és ezért igyekszik árnyaltabban beszélni a kérdésről a Navracsics, Gulyás Gergely vagy Martonyi János volt külügyminiszter alkotta „józanok koalíciója.”

De a leggonoszabb terv sem érne egy fabatkát sem, ha az európaiak bíznának magukban és megszületnének a civilizációnk fennmaradásához szükséges gyerekek. Ez a lényege annak a konzervatív kiáltványnak, melyet nemrég tettek közzé európai értelmiségiek – köztük a magyar Lánczi András.

 

Részletes háttér a Heti Válasz október 19-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.