valasz.hu/itthon/nem-orbanbol-gazdagszik-meg-kosa-127465

http://valasz.hu/itthon/nem-orbanbol-gazdagszik-meg-kosa-127465

Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

/ 2017.10.22., vasárnap 13:00 /
Kormánypárti abszurd: Semjén Zsolt hazaárulózza Navracsics Tibort

Váratlan nézeteltérés alakult ki a Fideszben: egyesek sátánoznak, mások eltartják maguktól a „Soros-tervet”. Azonban a valódi veszély nem a pénzember felől, hanem belülről fenyegeti Európát – egy konzervatív kiáltvány szerint eltűnik a kultúránk, ha nem születnek gyerekek. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.

Abban nincs vita a jobboldalon, hogy Magyarország nem kér a multikulturalizmusból, a – nemzeti feloldódás előszobájának tekintett – migrációs nyitottságból, amelynek egyik legfőbb szószólója Soros György. A különbség ott mutatkozik, hogy egyesek szerint a pénzember cikkeiből kirajzolódik egy mesterterv, amelynek létrehozásán dolgozik az Európai Bizottság is, mások viszont távol tartanák magukat ettől az (összeesküvés-)elmélettől.

Ezért gyanúsította meg Semjén Zsolt hazaárulással Navracsics Tibor uniós biztost, és ezért igyekszik árnyaltabban beszélni a kérdésről a Navracsics, Gulyás Gergely vagy Martonyi János volt külügyminiszter alkotta „józanok koalíciója.”

De a leggonoszabb terv sem érne egy fabatkát sem, ha az európaiak bíznának magukban és megszületnének a civilizációnk fennmaradásához szükséges gyerekek. Ez a lényege annak a konzervatív kiáltványnak, melyet nemrég tettek közzé európai értelmiségiek – köztük a magyar Lánczi András.

 

Részletes háttér a Heti Válasz október 19-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most már Lázár–Tiborcz-ügy

Minél több részlet derül ki, annál érthetőbb, miért próbálta eldugni a kormány az Elios csalásgyanús közvilágítás-korszerűsítési beruházásairól szóló OLAF-jelentést.

A Fidesz és a totális képviselet kockázata

„A hatalom, a pénz, a döntések mindig hordozzák a megosztás veszélyét. Előbb-utóbb lesznek, akikhez a hatalmon lévőknek muszáj mást szólni, valamivel indokolni, hogy miért nincs más értelmes választás, mint ők.”

Salgótarján nem Szeged – billegő körzetek Nógrádban

Makacs szegénység, elöregedés, lassú fogyatkozás: az ország legvidékiesebb megyéjében lenne ok a protestszavazásra. A megyeszékhelyen erős a baloldal, de a háromosztatú politikai térben a kormánypártnak a legjobbak az esélyei. A Heti Válasz választási sorozata ezúttal a két nógrádi választókerületet mutatja be. Részletek a friss lapszámban.

Egyetlen közautó 7–11 magántulajdonban lévőt helyettesíthetne?

Már 500 közautó áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére, két-három év múlva pedig ezernél is több lesz. Külföldi tapasztalatok szerint tízszer ennyi saját járgányt helyettesíthetnek, de kérdés, hogy ez idehaza is reális-e. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.