valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

http://valasz.hu/itthon/fordulat-akos-megegyezett-a-telekommal-es-50-milliot-utalt-bojte-csabanak-117545

Kormányzati személycserék: új műsorhoz új férfiak

, / 2012.05.03., csütörtök 12:00 /
Kormányzati személycserék: új műsorhoz új férfiak

A konszolidáció után itt a „politikai kormányzás”: a megbízatásának félidejéhez közeledő kabinet háza táján mostanában utóbbi jelzős szerkezet a divat. Legfrissebb számában a Heti Válasz annak járt utána, hogy milyen logika áll a kiszivárgott kormányzati személycserék mögött.

Lázár János és Rogán Antal

„A miniszterelnök egy éve kezdte érzékelni, hogy a tervekkel ellentétben a tárcák politikai arcéléért felelős parlamenti államtitkárok is beálltak szakmázni. Ezért Varga Mihály kabinetfőnök vezetésével rendszeresen értekezletekre hívták őket. E megbeszéléseken az államtitkároknak a politikai irányvonalról kellett volna iránymutatást kapniuk" - mondja lapunknak egy befolyásos miniszter. E rendszer nem vált be, ezért Orbán Viktor a Miniszterelnökségen változtatna: az eddig a frakciót vezető Lázár János irányításával a miniszterelnök stábja a kormányzás agyközpontjává változik.

A parlamenti képviselőcsoport vezetőjeként szinte követhetetlen tempót diktáló, konfliktusért soha a szomszédba nem menő politikustól Orbán Viktor azt várná, hogy a feladatok tárcaszintű végrehajtását könyörtelenül számon kérje. A hátralévő két évben fokozottabb figyelem hárul majd az egészségügytől az oktatáson át a szociálpolitikáig számos konfliktusos területet összefogó Nemzeti Erőforrás Minisztériumra. Nem véletlen, hogy ezen a területen történik az egyetlen minisztercsere: Balog Zoltán váltja a már régóta távozni akaró Réthelyi Miklóst.

További részletek a május 3-án megjelenő Heti Válaszban, amely digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.