Kósa Lajos már februárban tudott a kémügyről?

/ 2014.06.03., kedd 17:35 /

 

Kovács Béla

Kovács Béla

Fotó: MTI

Sosem értettem, mi szükség van a miniszterek bizottsági meghallgatására, amolyan szép hagyomány lehet ez valószínűleg – arra ugyanis nulla esély van, hogy hirtelen pont ott ne fogadják el a többségben lévő kormánypártiak a saját jelöltjüket. Az ügyes politikus még kínos helyzetbe sem kerül: ha nem tud, vagy nem akar válaszolni, akkor nem válaszol. A minisztersége nem múlik rajta. Schiffer András azért kérdezgette ma Navracsics Tibor külügyminiszter-jelöltet, megkérdezte például, hogy az ukrán válság és a Kovács Béla-ügy ismeretében nem kéne-e felülvizsgálni a magyar-orosz atompaktumot. 

Erről jut eszembe: Kósa Lajost még februárban, a kémügy kirobbanása előtt negyed évvel kérdezgettem, ugyan miért is csak kész tényeket hoztak nyilvánosságra az atompaktumról.

Ezt mondta:

„Próbáljanak meg úgy lakást venni, hogy az alku előtt az eladót meghívják a családi kupaktanácsra, ahol elhangzik minden érv arról, mijük van, miért lenne jó önöknek a kinézett lakás! Aztán másnap menjenek oda, alkudozzanak, közben mondjanak olyanokat, hogy ennyiért nem kell, féláron is találtunk nagyon jót... Az eladó röhög és felsrófolja az árat, hiszen tudja, hogy semmilyen jobb ajánlatuk nincs, és nagyon kell önöknek a lakás.”

Ez eddig persze a Kósára jellemző képes beszéd, de itt a lényeg:

„Az oroszoktól ráadásul kitelik, hogy az előzetes magyar parlamenti vita során az ő érveiket fogjuk hallani. Van az a pénz és van az a párt.”

Az, hogy a Jobbikra célzott, egyértelmű. 

Szóval, hogy Schiffer András kérdésére válaszoljak: a Fidesz alighanem bekalkulálta a Jobbik ki tudja, mennyire szoros oroszbarátságát, az – a fentiek alapján – nem újdonság a kormánypárt számára. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.